logo
24/04
2 ...

Львівська ОДА спільно з Фондом «Рідні» створять соціальні ролики на підтримку усиновлення дітей-сиріт

08-07-2020 19:08958

Львівська ОДА спільно з Фондом «Рідні» створять соціальні ролики на підтримку усиновлення дітей-сиріт
Фото: ЛОДА

Сьогодні, 8 липня, у Львівській обласній державній адміністрації відбулась зустріч заступника голови Львівської ОДА Юрія Холода з представниками благодійного фонду «Рідні» Мар'яною Романяк та Мартою Федорів, у межах якої обговорили розширення співпраці.

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

«Дуже символічно, що з представниками Фонду ми зустрілися сьогодні, у День родини. Чужих дітей не буває. Ніхто не може залишатися осторонь. Для нас є пріоритетним, аби якомога більше дітей знайшли сім‘ю», - наголосив Юрій Холод.

Благодійний фонд «Рідні» та служба у справах дітей Львівської обласної державної адміністрації підписали договір, відповідно до якого сторони співпрацюватимуть у телепроєкті. Відтак, відзнімуть ролики, які міститимуть інформацію про дітей, які мають бути влаштовані до сімейних форм виховання.

Транслюватимуть їх на одному з українських телеканалів. Зі свого боку, служба у справах дітей забезпечить подальшу підтримку людям, які готові до цього важливого кроку, надасть всю можливу інформацію про дітей.

Як зазначила Мар'яна Романяк, у межах проєкту працює «гаряча лінія» Фонду, зателефонувавши на яку всі охочі зможуть отримати консультацію фахівців щодо усиновлення. Окрім того, усиновлювачам пропонуватимуть юридичний супровід цього процесу.

Нагадаємо, що у 2018-ому року, за підтримки БФ «Рідні» у Львові створили дитячий будинок сімейного типу. Впродовж кількох років фонд розширює послуги, що стосуються захисту і допомоги дітям сиротам та дітям, які позбавлені батьківського піклування.

Як зазначив керівник служби у справах дітей Львівської ОДА Володимир Лис, облдержадміністрація співпрацює з різними громадськими організаціями, зокрема Львівською освітньою фундацією, фондом "Україна без сиріт" тощо. І активно розширюємо співпрацю.

Leopolis.news