logo
24/04
2 ...

Холод: «Підтримати дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки, – наш обов'язок»

08-07-2020 21:14398

Холод: «Підтримати дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки, – наш обов'язок»
Фото: Львівська ОДА

Сьогодні, 8 липня, відбулась Всеукраїнська селекторна нарада з питань забезпечення житлом дітей-сиріт за участі керівництва Мінсоцполітики.

Про це повідомляє Львівська ОДА.

Участь у ній від Львівської області взяли: заступник голови облдержадміністрації Юрій Холод, начальник служби у справах дітей ЛОДА Володимир Лис, директор департаменту соціального захисту населення ЛОДА Наталя Кузяк.

«Дуже радий, що така програма в наші країні є. Підтримати дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки, це дуже добра справа. Ми розуміємо, що діяти необхідно швидко, адже, досягнувши певного віку, такі особи втрачають можливість отримати власне житло від держави. Відтак, максимально сприятимемо, аби більше осіб змогли мешкати у власних оселях. Це найменше, що ми можемо для них зробити», зазначив Юрій Холод.

Присутні розглянули питання механізму використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа в повному обсязі.  

Зазначимо, що субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на ці потреби становить 795 млн 384 тис. грн. 

«Для Львівщини Мінсоцполітики передбачило 12 млн 876 тисяч гривень», додав Володимир Лис.

Нагадаємо, 7 липня хлопцю, позбавленому батьківського піклування, урочисто вручили ключі від квартири. Відтепер юнак мешкатиме у власному житлі, яке розташоване у селі Добротвір Кам‘янка-Бузького району. Його вартість - 405 тис. грн.

На купівлю двокімнатної квартири з державного бюджету виділено 365 тис. грн. З районного бюджету та бюджету Куликівської селищної ради дофінансовано 40 тис. грн. 

Leopolis.news