logo
19/04
18/04
2 ...

Львів'ян-пільговиків закликають утриматися від поїздок громадським транспортом у пікові годин

09-07-2020 12:20864

Львів'ян-пільговиків закликають утриматися від поїздок громадським транспортом у пікові годин
Фото: Умовне. Автор: Роман Балук

Як зазначила очільниця міського штабу із прийняття оперативних рішень в умовах загрози епідемії коронавірусної інфекції у Львові Галина Слічна, мешканців пільгових категорій, які не працюють, просять користуватися громадським транспортом у непікові години — з 11.00 до 16.00 год. Міський транспорт продовжує роботу в режимі спецперевезень. 

Про це вона роз’яснила в ранковому ефірі радіо «Люкс ФМ», повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Як розповіла Галина Слічна, право пільгового проїзду було відновлено для усіх категорій: тих, що передбачені на рівні міста і на загальнодержавному рівні.

«Вчора було прийнято рішення на засіданні комісії ТЕБ і НС. Навіть у режимі спецперевезень ми відновили пільговий проїзд для всіх мешканців, які мають таке право. Це є люди різних категорій, які передбачені законодавством. Є і такі категорії, рішення про право на пільговий проїзд для яких ми приймали на рівні міської ради. Наприклад, в законі не передбачено пільговий проїзд для пенсіонерів, людей з інвалідністю 3-ї групи і для учнів. Ми відновили всі пільги: ті, що передбачені на рівні місцевого самоврядування, і ті, що передбачені законодавством», — сказала Галина Слічна.

Зважаючи на те, що транспорт продовжує працювати в режимі спецперевезень, кількість місць в транспорті обмежена на рівні сидячих місць, мешканців пільгових категорій, пенсіонерів, які не добираються на роботу, просять планувати поїздки у непікові години — з 11.00 до 16.00 год.

«Ми розуміємо, що величезна кількість людей пільгових категорій працюють і добираються на роботу. Але є категорія людей, які насправді не працюють. Тому ми маємо велике прохання до людей пенсійного віку, які не працюють, щоб вони користувалися транспортом у непіковий час, тобто не тоді, коли інші люди добираються на роботу. Ми пропонуємо таким мешканцям користуватися транспортом з 11.00 до 16.00 год, коли немає великого навантаження. Ми розуміємо, що всім складно, і людям пенсійного віку також складно, тому що їм треба поїхати, наприклад, в лікарню, поліклініку чи на ринок за продуктами. Тому ми просимо, щоб вони регулювали свій час і дали можливість тим, хто працює, добратися на роботу.

У постанові Кабміну чітко прописано, що транспорт може бути заповнений лише на рівні сидячих місць і при наявності засобів індивідуального захисту. Ця норма була залишена і на рівні рішення обласної комісії ТЕБ і НС. Тому всі вимоги залишаються, транспорт в місті продовжує працювати в режимі спецперевезень, але відновлено пільгові перевезення», — додала Галина Слічна.

Нагадаємо, вчора, 8 липня, міська комісія з питань ТЕБ і НС внесла зміни в рішення щодо перевезення у транспорті мешканців пільгових категорій. Як зазначив мер міста, задля безпеки усіх пасажирів, пільговиків просять користуватись транспортом між 11.00 та 16.00 год. Режим спецперевезень, запроваджений у зв’язку із карантинними обмеженнями, зберігається. Відтак, у транспорті можуть бути лише пасажири у масках та лише сидячі місця.

Leopolis.news