logo
24/04
23/04
2 ...

Мінсоцполітики пропонує компенсувати «пакунок малюка» грошима

09-07-2020 13:37827

Мінсоцполітики пропонує компенсувати «пакунок малюка» грошима
Фото: Укрінформ

Антимонопольний комітет України скасував процедуру закупівлі одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка». Відтак, тепер передбачається запровадити виплату грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги на дітей, які народились у 2020 році та не були забезпечені цією допомогою.

Про це йдеться у сайті Мінсоцполітики.

Так, 3 березня 2020 року було ухвалено постанову Кабінету міністрів України № 172 «Деякі питання забезпечення дитини при народженні одноразовою натуральною допомогою «пакунок малюка».

Пояснюється, що відповідно до цієї постанови у 2020 році закупка одноразової натуральної допомоги коштом державного бюджету проводиться централізованою закупівельною організацією — державна установа “Професійні закупівлі”.

Проте, 30 червня 2020 року за результатом розгляду скарг учасників закупівлі, Антимонопольним комітетом України ухвалено рішення відмінити процедуру закупівлі одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».

«Мінсоцполітики з метою забезпечення кожної дитини, яка народилася у 2020 році, «пакунком малюка» розроблено проєкт урядового рішення, яким передбачається запровадити виплату грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка на дітей, які народились у 2020 році, та не були забезпечені цією допомогою», — йдеться у повідомленні.

У відомстві запевнили, що питання забезпечення допомогою «пакунок малюка» новонароджених дітей в усіх регіонах України перебуває на постійному контролі Мінсоцполітики.

Leopolis.news