logo
24/04
23/04
22/04
2 ...

Малий та середній бізнес Львівщини отримав підтримку на понад 112 млн грн – Козицький

09-07-2020 15:05506

Малий та середній бізнес Львівщини отримав підтримку на понад 112 млн грн – Козицький
Фото: Львівська ОДА

На сьогодні центри зайнятості опрацювали майже 17 тисяч пакетів документів для розгляду щодо виплати допомоги з часткового берзробіття.  Сума фінансової підтримки малого та середнього бізнесу  понад 112 млн грн.

Про це під час брифінгу розповів голова Львівської ОДА Максим Козицький, інформує пресслужба ЛОДА.

«Особливої уваги сьогодні потребують приватні підприємці, бо від них великою мірою залежить збереження і примноження нашої економічної достатності. На період карантину для них ввели певні податкові обмеження і пільги. Їх звільнили від сплати пені, тимчасово скасували штрафи. Ввели мораторій на податкові перевірки та ряд інших пом'якшувальних заходів. Багато їхніх працівників втратили роботу на час карантину, і їм потрібна допомога з часткового безробіття. Львівщина одна з тих областей, які найкраще в Україні справилися із цим завданням», зазначив очільник області.

За його словами, влада робить все можливе, щоб зменшити соціальну напругу і безболісно подолати ці непередбачувані виклики. Уряд прийняв цілий ряд антикризових заходів для соціального захисту громадян.

«Найбільш чисельна і вразлива категорія населення це пенсіонери. У нашій області проживає понад 680 тисяч людей пенсійного віку. Їм нарахували і вже виплатили допомогу на загальну суму понад 616 млн. грн. Держава подбала і про малозабезпечені сім’ї, людей з інвалідністю, родини, у яких виховуються малолітні діти. Для того, щоб продовжити отримувати соціальну допомогу, їм не треба було нікуди ходити. Ці виплати продовжили автоматично», акцентував Максим Козицький.

На Львівщині проживає понад 12 тисяч малозабезпечених сімей. Їм перерахували майже 80 млн грн. Іще більшу суму – близько 90 млн. грн – виплатили жителям області, які отримують субсидії. Загалом таку допомогу отримують понад 91 тисяча людей. Майже 8 тисяч 700 осіб мають інвалідність з дитинства. Їм продовжили виплати на понад 33 млн грн. Понад 5 тисяч сімей, які мають дітей віком до 6 і 10 років, отримали допомогу на загальну суму 21 млн 400 тис. грн.

Leopolis.news