Кредобанк став лідером з видачі кредитів бізнесу за державною програмою «Доступні кредити 5-7-9»

http://leopolis.news/post/24607/kredobank-stav-liderom-z-vydachi-kredytiv-biznesu-za-derjavnoyu-programoyu-dostupni-kredyty-5-7-9-

09/07/2020

Про це повідомляє пресслужба «Кредобанку».

Переважна більшість виданих кредитів – на загальну суму понад 317 мільйонів гривень – видано за антикризовим пакетом програми, що дозволяє рефінансувати видані раніше кредити з повною компенсацією відсотків (під 0% для клієнта) до 31 березня 2020 року. Нових інвестиційних кредитів у рамках програми за час роботи банку в програмі було видано на більш як 36 мільйонів гривень. Приблизно 70% від усіх кредитів за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» були видані існуючим клієнтам банку, 30% – новим позичальникам. На розгляді в банку знаходяться 287 заявок на загальну суму майже на 1 мільярд гривень, приблизно половина з них – заявки на нові кредити. За період роботи з програмою Кредобанк вже виплатив частину отриманих від Фонду розвитку підприємництва коштів на компенсацію відсотків за виданими у рамках програми кредитами майже на 1 мільйон гривень.  

«Кількість та обсяг видач кредитів за державною програмою «Доступні кредити 5-7-9%» підтверджує, що ця програма реально працює та є вигідним інструментом для підтримки розвитку українського бізнесу в сучасних непростих економічних умовах, спричинених пандемією коронавірусу. Це реальний шанс рефінансувати діючі кредити під 0% або отримати недороге фінансування нових проєктів. Програма не створює додаткових ризиків для підприємств, оскільки компенсація відсотків за кредитами надається безпосередньо банку – позичальник сплачує тільки визначену програмою ставку», - говорить виконавчий директор напрямку корпоративного та малого і середнього бізнесу АТ «Кредобанк» Євген Заіграєв. 

Кредобанк приєднався до урядової програми «Доступні кредити 5-7-9%» у травні 2020 року. Програма, що була запроваджена за ініціативи Президента України та Кабінету Міністрів України для підтримки інвестиційних проектів мікро- та малих підприємств, дає можливість отримати інвестиційний кредит під реальну ставку 7% річних – при доході до 50 мільйонів гривень або 9% річних – при доході від 50 до 100 мільйонів гривень з додатковим зниженням ставки 0,5% річних за кожне створене в період кредитування робоче місце, але не нижче 5% річних. Також клієнти з річним доходом до 50 мільйонів гривень та при умові найму не менше 2-х нових працівників протягом першого кварталу кредитування, мають можливість відразу знизити відсоткову ставку по кредиту до 5% річних. Компенсації за відсотками надаватиме Фонд розвитку підприємництва. Максимальний термін кредиту – 5 років для інвестицій, гранична сума кредиту не обмежується.

Антикризовий пакет програми «5-7-9%», який діє на час карантину та протягом 90 днів з його відміни, дає можливість малим підприємствам отримати 2-річні кредити на поповнення обігових коштів для покриття витрат на оплату праці, орендні та комунальні платежі, а підприємствам, які здійснюють виробництво ліків, медичних виробів та обладнання – 5-річні кредити на інвестиційні цілі з компенсацією ставки до рівня 3% річних. Окрім того, програма дає змогу рефінансувати існуючий кредит із компенсацією від держави повної суми відсотків (до рівня 0% річних для позичальника) до 31 березня 2021 року. 

Leopolis.news