logo
24/04
2 ...

Мін’юст вирішив закрити 8 колоній

09-07-2020 16:00711

Мін’юст вирішив закрити 8 колоній

Міністерство юстиції України вирішило закрити вісім установ виконання покарань. Ув’язнених переведуть до інших колоній, а звільненому персоналу запропонують нову роботу.

 

Про це заявила заступниця міністра юстиції Олена Висоцька у відеозверненні, передає УНН.

«6 липня відбулося засідання комісії з оптимізації установ виконання покарань, на якому було прийнято рішення про оптимізацію наступних установ: це Ковельська виховна колонія, Черкаська виправна колонія №62, Дергачівська виправна колонія №109, Жовтоводська виправна колонія №26, Ігренський виправний центр №133, Чорноморська виправна колонія №74, Ширяївський виправний центр №111 та Устинівський виправний центр №37», – сказала Висоцька.

За її словами, також розроблений план заходів, які відбуватимуться після прийнятого рішення.

Так, засуджених перемістять до інших установ виконання покарань з кращими умовами утримання, а персонал звільнять та запропонують роботу у найближчих установах або міжрегіональних установах Мін'юсту.

«Це дозволить оптимізувати систему, зменшити поточні та капітальні видатки на утримання великої системи карально-виконавчої служби», – розповіла Висоцька.

Окрім того, вона зазначила, що майнові комплекси установ виконання покарань, які закривають, запропонують інвесторам для того, щоб покращувати інфраструктуру, зокрема ремонтувати або будувати нові слідчі ізолятори.

Leopolis.news