logo
23/04
22/04
2 ...

На Львівщині більше 2 тижнів безпідставно з пільговиків брали кошти за проїзд (ВІДЕО)

09-07-2020 19:112551

На Львівщині більше 2 тижнів безпідставно з пільговиків брали кошти за проїзд (ВІДЕО)
Фото: vartonews.com.ua

На Львівщині більше 2 тижнів безпідставно з пільговиків брали кошти за проїзд у громадському транспорті.

Про це стало відомо сьогодні, 9 липня, після проведення акції протесту під стінами Львівської облради, інформує Координаційна Рада учасників бойових дій Львівщини при ЛОДА.

Як відомо, за підсумками засідання обласної комісії ТЕБ і НС, на Львівщині з вівторка, 23 червня, офіційно дозволено відновити рух автобусних та залізничних перевезень за умови дотримання вимог карантину – усі пасажири мають бути в захисних масках і їх кількість не повинна перевищувати кількості сидячих місць.

Однак, як відзначають у Координаційній раді, ще минулого тижня ветеранське середовище учасників російсько-української війни публічно заявило про те, що їм відмовляють у наданні пільг на проїзд у громадському транспорті Львова та області (https://www.facebook.com/kr.ubd.lvivregion/posts/160527772195009?__tn__=-R).

"Зважаючи на грубе порушення законних прав пільговиків, ми, Координаційна рада УБД при Львівській ОДА, готували відповідну акцію протесту на 6 липня. Проте представники міської влади нам запропонували зустрітись та обговорити питання без пікетів. Ми погодились та запропонували їм компромісне рішення, однак міські чиновники повідомили, що на разі не можуть відновити пільгові перевезення. Тоді ми анонсували акцію протесту на сьогодні, 9 липня, під Львівською міською радою. Втім вчора з’явилась інформація, що міська комісія ТЕБ і НС, вочевидь під нашим тиском, все ж прийняла рішення відновити пільговий проїзд. Тому ми вирішили перенести пікет вже під Львівську ОДА, аби й в області діяв пільговий проїзд. Під час акції протесту, представники облдержадміністрації запевнили, що по сьогоднішній день пільговий проїзд на Львівщині не обмежували і жодних розпоряджень щодо цього не давали (). Відповідна інформація уже з’явилась на їх офіційному сайті", – йдеться у повідомленні.

"Парадокс! У касах на автостанціях, а також водії маршруток увесь цей час відмовляли у пільгових квитках учасникам російсько-української війни. Мотивували відмову, якимось рішеннями-розпорядженнями. Та сьогодні чиновники це спростували. Тобто перевізники самостійно прийняли рішення, аби пільговики оплачували у повному обсязі?! Аби підтвердити факт відмови у пільговому проїзді, сьогодні, після акції протесту, представники Координаційної ради завітали на автостанцію №2. На камеру попросили продати квиток по пільговому тарифу. Касир відмовила. Каже, що їм сказали під час карантину не давати пільгових квитків. На прохання показати відповідне розпорядження направила спілкуватись з адміністратором станції. Адміністратор у свою чергу почав виправдовуватися. Спершу розповів, що їм ВЖЕ повідомили, вдумайтеся, що голова ЛОДА сьогодні не підписав відповідне рішення. НЕ ПІДПИСАВ. Тобто весь час коли перевізники брали кошти з пільговиків не було жодного про це рішення обласної влади. На яких підставах з пільговиків брали кошти? Хто за це повинен відповісти? На ці питання відповіді не було. Відео розмови з касиром та адміністратором прикріплене",  – наголошують автори заяви.

Leopolis.news