logo
29/03
28/03
2 ...

На Сокальщині виявили плантацію снодійного маку (ФОТО)

10-07-2020 11:49383

На Сокальщині виявили плантацію снодійного маку (ФОТО)
Фото: ілюстративне

Вчора, 9 липня, в одному з сіл Сокальського району правоохоронці виявили на присадибній ділянці одного з домогосподарств незаконні посіви рослин снодійного маку.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області, правоохоронці вилучили близько семисот наркотичних рослин та скерували їх на експертне дослідження. 

За фактом слідчі територіального відділення поліції відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального Кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Проводиться досудове розслідування.

Нагадаємо, від 20 травня на Львівщині поліцейські проводять комплекс оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Мак», метою яких є виявлення та знищення незаконних посівів накровмісних рослин снотворного маку та конопель, а також перекриття каналів їх надходження у незаконний обіг. Правоохоронці попереджають громадян про недопущення нелегальних посівів наркотичних рослин на присадибних ділянках, дачах та в інших місцях.

Leopolis.news