logo
19/04
18/04
2 ...

У Боринському лісгоспі реконструювали лісорозсадник

10-07-2020 12:44496

У Боринському лісгоспі реконструювали лісорозсадник
Фото: ЛОДА

У ДП «Боринське лісове господарство» за кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища провели реконструкцію лісорозсадника для вирощування садивного матеріалу, придбали та встановили обладнання для теплопостачання.

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Вчора, 9 липня, директор департаменту екології та природних ресурсів Руслан Гречаник та заступник директора Микола Маланич відвідали ДП «Боринське лісове господарство» та реконструйований лісорозсадник.

«Реалізація проекту допоможе перейти на вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою цінних лісоутворюючих порід, таких як: ялиця біла, ялина європейська, модрина європейська, клен-явір, бук лісовий, ясен звичайний», – зазначив Руслан Гречаник.

В лісорозсаднику вирощують високоякісний садивний матеріал в кількості 20 тисяч штук в горщиках та 60 тисяч. штук із закритою кореневою системою в касетах, який буде використано для відтворення генетично стійких ялицево-букових лісів та створення зелених насаджень в регіоні, збільшення площ лісів, покращення їх якості та продуктивності, забезпечення стійкості до шкідників та хвороб.

Leopolis.news