logo
19/04
18/04
2 ...

Угода про відкрите небо може бути підписана на саміті Україна – ЄС

10-07-2020 15:18558

Угода про відкрите небо може бути підписана на саміті Україна – ЄС
Фото: UkrMedia

Україна сподівається на підписання угоди про спільний авіаційний простір в рамках саміту з ЄС у жовтні.

Про це заявила директор Департаменту ЄС і НАТО МЗС України Марина Михайленко під час онлайн-дискусії «Головування Німеччини в Раді ЄС: чого чекати Україні?», повідомляє Укрінформ.
«Під час німецького головування відбудеться саміт Україна-ЄС, він уже підтверджений на 1 жовтня, ми дуже хотіли б нарешті в рамках цього саміту підписати угоду про спільний авіаційний простір. Як ви знаєте, у 2013 році ця угода була парафована, але там було проблемне питання стосовно Гібралтару, і ми дуже сподіваємося, що зараз це питання все ж таки буде вирішено і узгоджено формулювання між Європейською Комісією та Іспанією, прийнятне для всіх сторін», - сказала Михайленко.
Вона додала, що підписання цієї угоди в рамках саміту є дуже важливим для України.
Як відомо, Європейський спільний авіаційний простір (САП) – двостороння угода між ЄС і третіми країнами, що встановлює спільні стандарти безпеки та лібералізує ринкові відносин у сфері авіації, дозволяючи ефективніше та безпечніше використання повітряного простору.
Переговори про САП з Україною завершилися в 2013 році, але підписання угоди було заблоковане через конфлікт між Великою Британією та Іспанією щодо статусу аеропорту Гібралтару.

Leopolis.news