logo
29/03
28/03
2 ...

У Самборі на реконструйованому стадіоні імені Лева Броварського буде міні-музей

10-07-2020 21:08975

У Самборі на реконструйованому стадіоні імені Лева Броварського буде міні-музей

У Самборі до кінця жовтня планують завершити капітальний ремонт футбольного стадіону імені Лева Броварського.

 

Проектом  передбачено оновлення поля, бігових доріжок, облаштування накритих трибун на 2500 глядацьких місць, спорудження роздягальні та приміщень для адміністративної роботи тренерів, суддів та побутових потреб футболістів.  Водночас в одній з кімнат, сказав на прес-конференції міський голова Самбора Юрій Гамар, буде відкрито міні-музей імені Лева Броварського. Про це повідомив кореспондент Leopolis.news. 

Сучасне облаштування головного футбольного стадіону Самбора відбувається у межах реалізації Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту Львівщини на період до 2021 року.

За словами начальника Управління фізичної культури та спорту ЛОДА Романа Хім‘яка, у Самборі це буде зразковий об‘єкт спортивної інфраструктури, аналогів якому в області ще точно немає. «Звичайно, далі такі стадіони мали б з‘являтись у всіх районах», – зауважив посадовець.

Для міста такий стадіон мав і матиме неабияке значення. На ньому займаються понад 500 вихованців ДЮСШ, доросла та юнацька команди футбольного клубу (ФК) «Самбір»,  групи легкої атлетики,  волейболісти, студенти медичного та педагогічного коледжів, учні середніх шкіл. Головна арена Самбора неодноразово ставала місцем проведення різноманітних кубкових турнірів, міжнародних матчів.

Загальна вартість проекту реконструкції стадіону понад 25 млн грн. Коштів, як завжди, недостатньо. На ці потреби з обласного бюджету було виділено 3 млн. грн. Влада міста шукала фінансові резерви.

Надійшла втішна новина. Кабінет Міністрів України затвердив розподіл субвенції з державного бюджету 2020 року місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій на загальну суму 1,68 млрд грн. З них Львівщина отримає понад 88 мільйонів гривень, а відтак понад 13 мільйонів перепаде Самбору на реконструкцію стадіону імені Лева Броварського.

Нагадаємо, Лев Броварський – відомий український футболіст і тренер, рекордсмен львівських «Карпат» за кількістю проведених матчів – 412 (1968–1980), багаторічний капітан цієї команди.

Тривалий час Лев Броварський був граючим тренером самбірської команди «Спартак». З його приходом розпочався справжній розквіт футболу в місті. На 2 тисячі сидячих місць приходило понад 10 тисяч уболівальників. У 1982 році команда стала чемпіоном області, не зазнавши жодної поразки.

Самбірчани належно оцінили вклад Лева Броварського у розвиток футболу. На увічнення його пам’яті міська рада стадіону присвоїла його ім’я, а згодом при вході на цей стадіон встановили та освятили меморіальну дошку.

 

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news