logo
28/03
27/03
2 ...

Рятувальники на Львівщині пройшли практичні навчання із залученням новітньої техніки (ВІДЕО)

11-07-2020 15:51550

Рятувальники на Львівщині пройшли практичні навчання із залученням новітньої техніки (ВІДЕО)
Фото: скріншот з відео

Вчора, 10 липня, поблизу с. Н. Рожанка, Сколівського району відбулись навчання пошуково-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Львівській області з практичним відпрацюванням порятунку людей в гірській місцевості на складному рельєфі з подоланням водних перешкод.

Про це повідомляє ГУ ДСНС у Львівській області.

Навчання включали в себе відпрацювання елементів проведення пошуково-рятувальних робіт в гірській та лісовій місцевості та евакуації потерпілих з допомогою альпіністського спорядження. До пошуково-рятувальних робіт залучалась новітня техніка, яка з’явилась на оснащенні пошуково-рятувальної частини протягом 2019-2020 років, це квадрокоптер, снігоболотохід «Богун» та квадро цикл. Окрім цього також залучили легкові спецавтомобілі підвищеної прохідності.

В основі навчань використали ситуацію, коли до рятувальників надійшла інформація про те, що компанія з чотирьох чоловіків, під час прогулянки травмувались та потребують допомоги.
Для евакуації потерпілих було прийнято рішення задіяти снігоболотохід «Богун». Також пошук заблукалих туристів проводився за допомогою сучасних засобів повітряної розвідки (квадрокоптера).

Потерпілого, якого виявили в річці за допомогою снігоболотохода було доставлено у безпечне місце. Під час транспортування евакуйований чоловік повідомив, що його один колега знаходиться на скелі поблизу річки, та ще двоє пішли кликати на допомогу, проте, як з’ясувалось, також травмувались.

Рятувальники, що прибули на місце розділились на пошукові групи та вирушили на пошуки туристів. Після виявлення потерпілих, їм було надано домедичну допомогу, та з допомогою альпіністського спорядження з використанням технічних прийомів похила та навісна переправа доставлено через річку до спецзасобів рятувальників.

Leopolis.news