logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
2 ...

Журналісти закликають парламент не розглядати законопроєкт «Про медіа» цього тижня

13-07-2020 11:171041

Журналісти закликають парламент не розглядати законопроєкт «Про медіа» цього тижня
Фото: rbc.ua

Утриматися від розгляду законопроекту №2693-д «Про медіа» у першому читанні на поточній сесії закликала голову Верховної Ради України Дмитра Разумкова та Погоджувальну Раду парламенту Національна спілка журналістів України.

 

Про це на своїй сторінці на Facebook написав  голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.

 «Майже 200 сторінок «доопрацьованого» законопроекту опубліковані лише тиждень тому і цього часу недостатньо для фахової оцінки депутатами перед голосуванням», - зазначають у НСЖУ.

 

У зверненні наголошують, що Національна спілка журналістів України, Українська Асоціація Медіа Бізнесу та Асоціація регіональних видавців, багато відомих журналістів, представників національних та регіональних медіа виступають проти прийняття законопроекту №2693-д «Про медіа».

«Нинішній законопроект концентрується на державному регулюванні медіа, приділяє велику увагу санкціям до ЗМІ, натомість українська медіа спільнота просить про гарантії для захисту свободи слова», - йдеться у зверненні журналістів за підписом голови НСЖУ Сергія Томіленка.

Представники ЗМІ закликають народних депутатів не поспішати із голосуванням аби надати достатньо часу для консультацій та продовження широкого громадського обговорення проекту із залученням усіх зацікавлених сторін.

Також в НСЖУ звертають увагу політиків, що звернення проти нинішньої редакції законопроекту «Про медіа» підписали понад 200 відомих журналістів та національних і регіональних ЗМІ. Серед них – Олеся Бацман (Gordon.ua), Орест Сохар («Обозреватель»), Соня Кошкіна (Lb.ua), Павло Єлізаров (Савік Шустер Студія), Денис Іванеско («Українські новини»), Віктор Шлінчак (Glavcom.ua), Олександр Швець («Факти і коментарі»), Андрій Павловський (телеграм-канал PavlovskyNews), Наташа Влащенко, Дмитро Гордон, Макс Назаров, Сергій Лямець, Михайло Чаплига, Юрій Романенко, Юлія Лимар, Наталія Балюк (газета «Високий Замок»).

Leopolis.news