logo
28/03
2 ...

Карантин в Україні продовжать до кінця літа, але зміняться умови – Степанов

15-07-2020 11:531101

Карантин в Україні продовжать до кінця літа, але зміняться умови – Степанов
Фото: УНІАН

Карантин в Україні, запроваджений навесні через пандемію коронавірусу, триватиме щонайменше до кінця літа.

Міністерство охорони здоров'я готує проект постанови, яким карантин продовжать ще мінімум на місяць. Крім того, у відомстві пропонують внести корективи в правила адаптивного карантину.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов, відповідаючи на питання про те, чи планує уряд на наступному тижні розглядати проекти документів про продовження карантину.

«У нас 31 липня закінчується карантин. Через ту епідемічну ситуацію, яка зараз є, ми не можемо відмовитися від обмежувальних заходів. Тому ми будемо продовжувати», - пояснив глава МОЗ.

Як повідомлялося, карантинні заходи, запроваджені в Україні з 12 березня через коронавірусну хворобу COVID-19, були продовжені до 31 липня. При цьому Кабмін ухвалив рішення про адаптивний карантин, тобто обмежувальні заходи можуть поступово пом’якшуватися у залежності від епідемічної ситуації в кожному регіоні.

Станом на 15 липня в Україні підтверджено 55 607 випадків COVID-19, з них 1427 летальних, 28 131 пацієнт одужав. За добу зафіксовано 836 нових випадків.

 Leopolis.news