logo
19/04
18/04
2 ...

Артилеристи ВМС провели масштабні навчання (ФОТО)

15-07-2020 16:391219

Артилеристи ВМС провели масштабні навчання (ФОТО)
Фото: МОУ

На одному з полігонів півдня України з окремою артилерійською бригадою ВМС ЗС України провели командно-штабні навчання, в ході яких було практично відпрацьовано низку завдань з недопущення висадки десанту під час оборони морського узбережжя та ураження повітряного десанту в тилу своїх військ.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Під час навчань артилеристи відпрацювали нормативи і вдосконалювали навички щодо підготовки та ведення бойових дій в обороні, виконали завдання з вогневого ураження противника. Напередодні виконання вогневих завдань була проведена розвідка умовного противника, визначені координати цілей. В ході навчань здійснювалась протидія диверсійно-розвідувальним групам умовного противника, велась РХБ розвідка місцевості та районів виконання завдань.

Особливістю проведення навчань є проведення бойових стрільб у складі артилерійської бригади в нічний час по морських надводних цілях, у тому числі, із застосуванням широкого кола технічних засобів розвідки та в умовах застосування противником засобів радіоелектронної боротьби. Контроль та надання допомоги в ході навчань здійснювали представники Генерального штабу ЗС України та Військово-Морських Сил ЗС України.

Як зазначив заступник командувача морської піхоти – начальник артилерії полковник Олександр Сук, метою навчань є перевірка злагодженості дій підрозділів, які входять до складу окремої артилерійської бригади, готовність до виконання завдань за призначенням, умінь командирів усіх рівнів, підвищення їх практичних навичок. Набутий в ході навчань досвід є вкрай важливим і після обробки результатів буде узагальнено та впроваджено для підготовки інших частин і підрозділів артилерії.

Leopolis.news