Львівська ОДА звернеться до Уряду щодо перегляду роботи закладів харчування в умовах карантину

http://leopolis.news/post/25038/lvivska-oda-zvernetsya-do-uryadu-shchodo-pereglyadu-roboty-zakladiv-harchuvannya-v-umovah-karantynu

16/07/2020

У межах зустрічі сторони поспілкувалися про роботу ресторанної галузі Львівщини в умовах дії карантину та консолідації зусиль для подальшого розвитку ресторанної галузі області, повідомляє пресслужба ЛОДА.

Нагадаємо, що з 14 липня на Львівщині дозволено роботу суб’єктів господарської діяльності з надання послуг громадського харчування з організацією дозвілля або без нього. Йдеться про ресторани, кафе, бари, закусочні, їдальні, кафетерії, буфети тощо). В такий спосіб область перейшла до наступного етапу послаблення карантинних заходів, відповідне рішення ухвалили на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Рішення обласної комісії ґрунтуються на постанові Кабінету Міністрів України від 8 липня 2020 р. № 588. Згідно із внесеними змінами закладам громадського харчування регламентували роботу до 23 години та після 7 ранку.

У межах зустрічі сторони дійшли згоди щодо необхідності розмежування закладів громадського харчування, ресторанів кафе тощо та нічних розважальних закладів, проведення між ними градації, закцентувавши увагу на тому, що заклади громадського харчування не пропонуватимуть відвідувачам брати участь у будь-яких розважальних програмах. Тим самим дозволити роботу закладам харчування довше, аніж до 23 години.

Відтак, Львівська обласна державна адміністрація спільно з рестораторами Львівщини напрацює відповідні пропозиції, які скерують до Кабінету Міністрів.

«У нас в пріоритеті – безпека, життя та здоров’я людей. Тому ми робитимемо усе від нас залежне, аби надавати їм якісні послуги, не наражаючи на небезпеку», - наголосив Президент Української ресторанної асоціації Сергій Труханов.

Окрім того, присутні порушили питання протоколів роботи закладів харчування та алгоритм перевірки закладів харчування. Як результат – напрацюють спільно чек-лист, у якому будуть прописані механізми перевірок закладів, основні вимоги до функціонування у час карантину тощо. Його побудуть на рекомендаціях Міністерства охорони здоров’я України.

Під час зустрічі учасники розглянули можливість співпраці ресторанного бізнесу із профільними закладами освіти. Як зазначив директор департаменту освіти та науки Львівської ОДА, такий обмін досвідом позитивно вплине на студентський та викладацький склади закладів профтехосвіти і допоможе популяризувати дотичні професії серед майбутніх студентів.

Leopolis.news