logo
26/04
25/04
2 ...

ВМС провели навчання з реагування на кризові ситуації в морі (ФОТО)

17-07-2020 16:211338

ВМС провели навчання з реагування на кризові ситуації в морі (ФОТО)
Фото: МОУ

В акваторії Чорного моря проведено міжвідомче та міжвидове тренування корабельно-катерних тактичних груп Військово-Морських Сил Збройних Сил України у взаємодії з підрозділами морської піхоти, морської авіації, сил і засобів Повітряних Сил Збройних Сил України та Державної прикордонної служби України.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Метою тренувань була перевірка сил та засобів, що залучаються до виконання завдань посилення охорони та оборони важливих морських об’єктів, а також налагодження взаємодії під час спільного виконання завдань.

«Під час тренування, підрозділи підвищували спроможності з питань організації взаємодії з реагування на кризові ситуації із застосуванням міжвидових та міжвідомчих угрупувань з відпрацюванням активних дій, враховуючи особливість та специфіку кожної тактичної групи. Результатом таких тренувань є відпрацювання єдиного підходу до виконання завдань у складі міжвідомчих груп в рамках впровадження стандартів НАТО», – зазначив командувач Військово-Морських Сил ЗС України контр-адмірал Олексій Неїжпапа.

За легендою тренувань, було виявлено рух неозначених надводних об’єктів в українських територіальних водах. З метою попередження незаконного захоплення елементів економічної інфраструктури України у Чорному морі, перед військовими було поставлено завдання з розвідки, висування сил і засобів, десантування, посилення охорони та відбиття нападу умовного противника з виконанням практичних бойових стрільби.

Слід зазначити, що тренування відбулось раптово, без попереджень, що дало можливість фактично оцінити підготовку особового складу до будь-яких ситуацій пов’язаних із забезпеченням оборони, територіальної цілісності та недоторканості України.

Leopolis.news