У Франковому виші стартувала міжнародна літня школа «Українська мова і країнознавство»

http://leopolis.news/post/25277/u-frankovomu-vyshi-startuvala-mijnarodna-litnya-shkola-ukranska-mova-i-kranoznavstvo-

21/07/2020

Цьогорічна школа є уже чотирнадцятою і вона успішно продовжує та розвиває, розпочату у Львівському університеті 1997 року, традицію літніх курсів з української мови для іноземців.

Втім, зважаючи на карантинні обмеження, цьогоріч навчання у літній школі відбуватиметься в онлайн-режимі. Зацікавлення вивчати українську мову і  пізнавати культуру виявили студенти з Франції, Польщі та Словенії.

Незважаючи на дистанційний формат, програма Школи буде насиченою різноманітними цікавими подіями. У першій половині дня відбуватимуться заняття з української мови, які проводитимуть професійні викладачі з української мови як іноземної. Використовуючи власні навчальні посібники та найновіші методики, викладачі допоможуть студентам удосконалити комунікативну компетентність на відповідному рівні.

Післяобідню програму складатимуть лекції, розмовні клуби, кіноклуби, віртуальні екскурсії та інші заходи, які допоможуть ознайомити студентів із сучасною Україною та її історією.

Наприкінці Школи учасники напишуть тест, за результатами якого отримають сертифікати, які підтверджуватимуть відповідний рівень володіння українською мовою.

Традиційно організовують Міжнародну літню школу «Українська мова і країнознавство» Центр україністики Львівського національного університету імені Івана Франка під керівництвом директора Центру, професора Ярослава Гарасима. Координаторка Школи – доцентка кафедра українського прикладного мовознавства Оксана Туркевич.

Leopolis.news