logo
29/03
28/03
27/03
2 ...

Командувач національного флоту перевірив хід навчань «СІ Бриз-2020»

22-07-2020 14:291544

Командувач національного флоту перевірив хід навчань «СІ Бриз-2020»
Фото: МОУ

Командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України контр-адмірал Олексій Неїжпапа перевірив роботу штабу керівництва «Сі Бриз-2020» з української сторони.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

У ході візиту очільник українських ВМС ознайомився з поточними завданнями повітряного та морського компонентів, заслухав доповідь керівника навчання від української сторони капітана 1 рангу Олексія Доскато щодо аналізу проведених заходів з розгортання і початку українсько-американського навчання та поспілкувався з представниками груп, які відповідають за планування і контроль виконання заходів за планом «Сі Бриз-2020».

Варто зазначити, що управління українсько-американським навчанням здійснюється шляхом дистанційної інтеграції штабів із застосуванням стандартів НАТО, що дозволяє досягнути повної взаємосумісності під час підготовки до проведення безпекової операції в морі та відпрацюванні заходів з протичовнової, протикорабельної, протиповітряної оборони, пошуково-рятувальних операцій, надання допомоги судну, що зазнало лиха тощо. Основними завданням перед керівництвом флотів та загалом перед державами-учасницями «Сі Бриз-2020» залишається забезпечення безпеки і стабільності в Чорноморському регіоні та розвиток у практичній площині міжнародної військової співпраці задля миру та стабільності цивілізованих країн.

По завершенню командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України контр-адмірал Олексій Неїжпапа відмітив належний рівень злагодженості як між особовим складом підрозділів інших видів і відомств, що долучились, так і представників держав-учасниць військових навчань.

Нагадаємо, що у зв’язку з запобіганням розповсюдження гострої респіраторної інфекції COVID-19 українсько-американське навчання «Сі Бриз-2020» походить у безконтактному форматі виключно у морській фазі із залученням авіації.

Leopolis.news