Чим дивуватиме слухачів Львівський органний зал у серпні та наприкінці липня

http://leopolis.news/post/25376/-chym-dyvuvatyme-sluhachiv-lvivskyy-organnyy-zal-u-serpni-ta-naprykinci-lypnya

22/07/2020

Про це повідомляють організатори.

Коли скучив за справжнім...Коли стоїш на роздоріжжі...Коли прагнеш відчути життя - довіряй класиці. Рафінована музика, елегантне виконання та живий звук. 25 липня твори Шопена, Шуберта та Рахманінова наповнять новими сенсами ваше життя. Львівський піаніст Ігор Петрица запрошує на свій речиталь в Органний зал.

Українська музика у вишуканому камерному звучанні фортепіанного дуету! Бентежні та вільні гуцульські мотиви Кос-Анатольського та Станковича, аванґардність Губаренка, фантазійність Шукайло, романтична вишуканість Людкевича, аристократичність Якименка - найцікавіші зразки української музики у виконанні Світлани Позднишевої та Ольги Стрілецької чекатимуть вас 9 серпня.

Левову частку літнього репертуару становлять органні концерти неперевершених Надії Величко та Олени Мацелюх. Талановиті органістки продемонструють усі можливості органа та подарують неповторну атмосферу. На поціновувачів органної музики чекають вже знані:
-Музика Баха (22 липня, 5 та 24 серпня);
-Французька органна музика (31 липня та 28 серпня);
-Вагнер. Сутінки богів (9 серпня) та Вагнер. Ліст (30 липня, 16 та 22 серпня);
програми сучасних класиків:
-Музика Філіпа Гласса (24 липня);
-Арво Пярт. Музика ангелів (20 серпня);
та навіть:
-Органне відеошоу (15 та 29 серпня)! 

Орган може звучати урочисто і святково, проникливо і сакрально, ніжно і романтично. 

«Пори року» є одним з найвідоміших творів Антоніо Вівальді та й всієї епохи бароко. У ньому є вся гама почуттів – від життєрадісної весни до меланхолійної осені, від літньої грози до зимових вечорів біля теплого каміна. А чи чули ви їх на органі? 26 липня та 29 серпня у вас буде така можливість. На вас чекає подорож у той час, коли жили і творили великі Бах та Вівальді -  пишне і благородне бароко. 

А останній день літнього сезону (30 серпня) подарує Джазові обробки і не тільки легендарного  львів’янина Мирослава Скорика у виконанні дуету чарівних піаністок Світлани Позднишевої та Ольги Стрілецької.

Leopolis.news