logo
29/03
28/03
27/03
2 ...

Третій загиблий під Зайцевим: ідентифіковано тіло військового, яке передали бойовики

22-07-2020 18:541764

Третій загиблий під Зайцевим: ідентифіковано тіло військового, яке передали бойовики

Після проведеної процедури упізнання та судово-медичної експертизи тіла, яке 21 липня представники російсько-окупаційних військ передали на підконтрольну уряду України територію, було встановлено, що це – сержант Ярослав Журавель.

Як нагадує прес-центр ООС, саме цього бійця вважали пораненим, під час обстрілу з боку збройних формувань РФ 13 липня евакуаційної групи поблизу населеного пункту Зайцеве.

Церемонія вшанування та прощання із героєм відбудеться завтра, 23 липня, о 11.00 у селі Андріївка, Верхньодніпровського району, Дніпропетровської області.

Голова Вінницької облдержадміністрації Сергій Борзов повідомив, що третім загиблим під Зайцевим 13 липня виявися 40-річний сержант-розвідник Ярослав Журавель. Його тіло російські гібридні сили передали українським бійцям у вівторок, 21 липня. Журавель – саме та людина, яка на оприлюднених відео з коптера надає собі допомогу. Він був живий, але помер, так і не евакуйований з поля бою.

Як повідомляли, 13 липня поблизу населеного пункту Зайцеве український боєць загинув, підірвавшись на вибуховому пристрої. Забрати його тіло вирушила група українських військових, та потрапила у засідку, російські бойовики їх обстріляли. Внаслідок ворожого вогню загинув військовий медик, одного військовослужбовця було поранено, а ще один отримав бойове травмування. Ввечері 13 липня тіла загиблих та поранений воїн знаходилися на місці обстрілу. Тривали переговори з СММ ОБСЄ щодо їхньої евакуації.

15 липня українська сторона забрала тіло військовослужбовця, який загинув 13 липня на Донбасі. Про долю пораненого та медика, який загинув при спробі евакуації загиблого бійця, не повідомляли.

17 липня з тимчасово окупованої території України передали неідентифіковане тіло. Згодом його ідентифікували, як загиблого 13 липня військового медика Миколу Іліна.



Leopolis.news