logo
25/04
24/04
23/04
22/04
19/04
18/04
2 ...

Вийшла книжка «Лесь Курбас: невигадані історії Самбора»

23-07-2020 10:181499

Вийшла книжка «Лесь Курбас: невигадані історії Самбора»

«Лесь Курбас: невигадані історії Самбора» – під такою назвою у видавництві «Посвіт» м. Дрогобича вийшла у світ книжка.

 

У ній надруковані рідкісні матеріали, які розповідають про зв’язок видатного театрального діяча України Леся Курбаса і древнього Самбора. Упорядник та автор збірника Любов Тепла – директорка мистецького музею Леся Курбаса у Самборі. Про це повідомив кореспондент Leopolis.news. 

За словами авторки видання Любові Теплої, основною метою було довести широкому загалу та зберегти для історії, що саме у Самборі народився майбутній театральний геній України. Серед висвітлених тем увагу читачів неодмінно приверне історія баби-повитухи Курбаса, а також творча діяльність музею з часу його відкриття.

Додамо, що вперше у збірнику надруковані матеріали про духовні засади режисера на основі свідчень сучасників, доступних  архівних документів .

Завершується збірник висвітленням тісної співпраці мистецького музею і дослідника творчості Леся Курбаса – колишнього народного депутата України, письменника, громадського діяча, подвижника національної культури Леся Танюка.

Напередодні виходу збірника матеріалів «Лесь Курбас: невигадані історії Самбора» влада відреставрувала тротуар біля музею імені великого режисера та засновника національного театру, якому долею було суджено народитись у цьому прикарпатському місті. 

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news