У рамках навчань «Сі Бриз-2020» провели стрільби з вертольота по морській цілі (ВІДЕО)

http://leopolis.news/post/25508/u-ramkah-navchan-si-bryz-2020-provely-strilby-z-vertolota-po-morskiy-cili-video

24/07/2020

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

З аеродрому Шкільний піднімається в небо вертоліт Держприкордонслужби України. Його завдання – здійснити супровід бойової одиниці морської авіаційної бригади ВМС України вертольота Мі-8, який задіяно до такого елементу міжнародних українсько-американських навчань «Сі Бриз-2020» як пошук і знищення морської цілі.

В цьому році основна увага навчань приділяється відпрацюванню безпекових операцій у морі. Корабельно-катерні групи відпрацьовують низку завдань, до яких залучається і авіація.

Під час перельоту до визначеного району виконання бойових вправ пара вертольотів  здійснює повітряний моніторинг водного простору. На горизонті з’являються  тактичні групи корабельно-катерного складу.

Під час виконання спільних дій, вперше було відпрацьовано елемент практичних стрільб з вертольота по морській цілі – це ще одна особливість цьогорічних навчань.  Кожного року сценарій проведення навчань змінюється і додаються нові елементи та завдання.

Начальник штабу керівництва навчань «Сі Бриз-2020» Костянтин Плахотнюк розповів: «Цей елемент було виконано успішно, ціль вражено і це додатково підкреслює, що та техніка, яку ми отримали у ВМС, а конкретно у бригаді морської авіації, вона використовується на 100 відсотків».

Leopolis.news