logo
21/03
13/03
12/03
04/03
27/02
21/02
06/02
01/02
26/01
17/01
11/01
23/12
15/12
2 ...

Єгипет безкоштовно лікуватиме українських туристів, які захворіють на COVID-19 під час перебування в країні

25-07-2020 17:345060

Єгипет безкоштовно лікуватиме українських туристів, які захворіють на COVID-19 під час перебування в країні
Фото: UkrMedia

Єгипет покриватиме витрати на лікування наших українських туристів, у яких діагностують коронавірус під час перебування на відпочинку у цій країні.

Про це повідомив Офіс президента за підсумками розмови президента Володимира Зеленського з президентом Єгипту Абделем Фаттахом Ас-Сісі 24 липня.

«Знаю, що деякі українські авіакомпанії з 1 липня відновили чартерні рейси до міжнародних аеропортів Шарм-ель-Шейха та Хургади і що наші туристи стали першими іноземними гостями після послаблення карантину. Єгипет – це чудова, дуже гостинна країна. Для мене вкрай важливим є забезпечення безпеки і здоров’я українців за кордоном. Особливо ціную рішення посилити епідконтроль на курортах і покривати витрати на лікування наших туристів», – зазначив Володимир Зеленський.

Лідери держав високо оцінили стан і перспективи торговельно-економічної співпраці між Україною та Єгиптом, а також обговорили подальші кроки з розвитку взаємовигідного співробітництва на ключових напрямах. Президент України висловив зацікавленість у подальшому посиленні торговельно-економічної співпраці з Єгиптом – найбільшим торговельним партнером нашої країни на Африканському континенті та Близькому Сході. Володимир Зеленський відзначив внесок українських компаній у забезпечення продовольчої безпеки Єгипту, а також наголосив на важливості успішної реалізації проектів українських підприємств у цій країні.

Окремо обговорювалася тематика посилення співпраці в космічній галузі.

«Враховуючи значний досвід і наявну промислову й інженерну базу, Україна зацікавлена в поновленні взаємовигідної співпраці з Єгиптом за такими напрямами, як виробництво й управління супутниками, модернізація наземної бази управління польотами та обладнання для випробування космічних апаратів, підготовка та навчання єгипетських фахівців. Переконаний, наші держави мають значний потенціал для співпраці у сфері використання космічного простору в мирних цілях», – сказав Президент України.

Глава Української держави поновив запрошення Абделю Фаттаху Ас-Сісі відвідати з візитом Україну після стабілізації ситуації з коронавірусом.

Абдель Фаттах Ас-Сісі зазначив, що із задоволенням відвідає Україну, й запросив Володимира Зеленського відвідати Єгипет після нормалізації епідеміологічної ситуації.

Leopolis.news