logo
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

У Кремлі заявили, що Росія не може гарантувати припинення вогню на Донбасі

27-07-2020 16:50804

У Кремлі заявили, що Росія не може гарантувати припинення вогню на Донбасі
Фото: DT.UA

Росія не може виступати як гарант дотримання режиму припинення вогню в Донбасі, оскільки не важає себе учасником конфлікту, заявив речник президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков, відповідаючи на питання, чи може Москва надати гарантії дотримання безстрокового перемир’я.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Будь-які гарантії з боку Росії, в даному випадку, не думаю, що про це можна говорити, тому що не Росія є учасником конфлікту на південному сході України (так усупереч географії називають у Росії зону збройного конфлікту – ред.)», – цитують слова Пєскова російські інформагенції.

Президент України Володимир Зеленський 26 липня зателефонував російському лідерові Володимиру Путіну та «порушив питання безпеки на Донбасі», вказано в повідомленні офіційного сайту Зеленського.

Як повдіомляли, з 27 липня на Донбасі почав діяти новий режим припинення вогню, про який у Мінську домовилися учасники Тристоронньої контактної групи.

Як писав Leopolis.news, попри запровадження режиму «всеохопного та всеосяжного» припинення вогню, бойовики сьогодні вілкривали вогонь по позиціях українських захисників. 

Leopolis.news