logo
25/04
24/04
23/04
2 ...

Золото різко подорожчало

27-07-2020 20:50960

Золото різко подорожчало

27 липня, золото зросло в ціні до рекордно високого рівня в історії рівня 1943 доларів за унцію.

 

Попередній рекорд було зафіксовано у 2011 році через напруженість у китайсько-американських відносинах – тоді унція коштувала 1923 долари, повідомляє видання «Практика влади» із посиланням на Reuters.

Як відзначається, зростанню ціни на золото сприяє агресивне пом’якшення грошово-кредитної політики в усьому світі через пандемію коронавірусу, яка шокувала світову економіку в рецесію.

При цьому надії на швидке відновлення економіки в США згасають, оскільки поширення коронавірусної інфекції триває. Це означає, що економіка може капітулювати без нової підтримки з боку уряду, а деякі з попередніх кроків, таких як збільшення допомоги по безробіттю, закінчуються у цьому місяці. Інвестори сподіваються, що Конгрес США погодиться на угоду до літніх канікул, але є деякі перешкоди, в тому числі розмір стимулів і підвищення допомоги по безробіттю.

Через це інвестори вкладають у золото, яке вважають безпечним активом, а тому його ціна зростає. Побоювання з приводу економічних перспектив США також почали тиснути на долар. Індекс долара впав на 0,4% до найнижчого рівня майже за два роки. Євро виріс на 0,4% до 1,1697 за долар, досягнувши 22-місячного максимуму після схвалення фонду відновлення економіки ЄС.

Ціна на золото вже виросла трохи більше ніж на чверть у цьому році, особливо з середини червня. На початку кризи на фінансових ринках золото навіть втратило цінність, хоча дорогоцінний метал вважається «кризової валютою». В середині березня унція тимчасово коштувала менше 1500 доларів.

«Ціна на золото виглядає дуже оптимістично як в короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі. Є досить каталізаторів, які можуть вийти на рекордну траєкторію до кінця року», – вважає Едуард Мойя, старший аналітик ринку в брокерської компанії OANDA.

Услід за золотом зросла і вартість срібла. Наразі воно коштує 24 долари за унцію.

Leopolis.news