logo
19/04
18/04
16/04
15/04
08/04
04/04
01/04
30/03
22/03
21/03
15/03
06/03
29/02
28/02
2 ...

Магнітні бурі у серпні: коли будуть та як уберегтися

29-07-2020 09:248056

Магнітні бурі у серпні: коли будуть та як уберегтися
Фото: UkrMedia

Кожну секунду Сонце викидає в навколишнє середовище величезні обсяги сонячної енергії, що являти собою протони, електрони, плазму і різні випромінювання.

Такі сонячні вихори володіють потужною силою і іноді можуть впливати на Землю. Однак магнітне поле нашої планети оберігає нас від негативного впливу сонячних спалахів і нейтралізує удари сонячних сплесків, повідомляє УНІАН.

Магнітні бурі у серпні

У серпні магнітні збурення на Сонці будуть мінімальні. Згідно з даними Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця, в найближчий місяць магнітосфера буде спокійна.

10 серпня відбудеться перша магнітна буря місяця. За потужністю вона буде середньою і може мати вплив на самопочуття, але незначний: головний біль, неуважність, загальна слабкість. У період 13 серпня будуть незначні магнітні коливання, які зможуть відчути дуже метеочутливі люди, передає Радіо Максимум.

Найпотужніша магнітна буря місяця чекає нас 21 серпня. За прогнозами науковців, така буря може викликати головний біль та погіршення роботи серцево-судинної системи й погіршити загальне самопочуття.

Окрім цього, магнітні коливання прогнозують у період 29 серпня. Вони будуть середні за інтенсивністю, але все одно можуть призвести до поганого самопочуття, тому фахівці рекомендують стежити за своїм станом здоров'я. Для цього вам потрібно регулярно міряти артеріальний тиск, не виходити з дому без зайвої необхідності, а також не вживати важку їжу, щоб не перенасичувати організм.

Вплив магнітних бур на організм людини

Спотворення геомагнітного фону безпосередньо відбивається на здоров'ї людини. У першу чергу впливаючи на серцево-судинну систему: струм крові по судинах сповільнюється, кров гусне. Організм намагається адаптуватися і змушений підвищувати кров'яний тиск. Багато хто скаржиться на загальну слабкість, занепокоєння, тахікардію, підвищення тиску. Медики відзначають, що в період магнітних бур частішають випадки гіпертонічних кризів, інсультів і інфарктів. У літніх загострюються хронічні захворювання. Все це супроводжується занепадом сил.

Як захиститися від магнітних бур

Під час магнітних бур непогано поститися через те, що в крові збільшується рівень холестерину. Перед магнітною бурею не зашкодить прийняти таблетку аспірину, він розріджує кров і знімає неприємні та болючі відчуття. Аспірин слід пити після їжі, щоб не дратувати шлунок. Через те, що під час сонячної активності збільшується дратівливість, слід приймати натуральні заспокійливі засоби - валеріану, настій пустирника, глоду. Людям, які страждають аритміями, ішемічною хворобою серця, які перенесли інфаркт, інсульт, слід дотримуватися приписів лікаря і завжди мати необхідні ліки під рукою. Намагайтеся більше гуляти, дихати повітрям, особливо перед сном.

Leopolis.news