logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
23/03
22/03
2 ...

Мар’яна Савка подолала COVID-19 і презентувала ролик «Ваніль, кориця і шафран»

29-07-2020 13:441003

Мар’яна Савка подолала COVID-19 і презентувала ролик «Ваніль, кориця і шафран»

Цьогорічні весна та літо видалися для поетеси, головної редакторки «Видавництва Старого Лева» і лідерки гурту «Мар’яничі» Мар’яни Савки справжнім випробуванням.

 

У квітні жінка захворіла на бронхопневмонію, а у липні тест діагностував COVID-19. На два з половиною тижні новий вірус прикув Савку до ліжка із двобічною вірусною пневмонією.

«Але ліки, музика і підтримка друзів допомогли все подолати!», – зізнається поетеса та співачка. І ось повторний тест засвідчив: недуга у минулому. Тож Мар’яна, сповнена нових сил, повертається до активного творчого життя – і одразу із прем’єри напрочуд атмосферного відео на пісню від її гурту «Мар’яничі» «Ваніль, кориця і шафран».  

Композиція «Ваніль, кориця і шафран» – на вірші і музику Мар’яни Савки і в аранжуванні піаніста Юрія Романіва та гітариста Сергія Гуріна – одна із перших в репертуарі гурту «Мар‘яничі». Вона ж дала і назву міні-альбому, записаного на студії FoniЯ records у Львові та виданого цьогоріч навесні. Під час карантину тріо «Мар‘яничі» дали online-концерт у підтримку своєї дебютної збірки.

Чуттєве лірик-відео на сингл «Ваніль, кориця і шафран» фільм-мейкерка Олена Чернінька зняла ще до карантину.

«Але тільки тепер змонтувала, чим підтримала мене під час хвороби, - розповідає Мар’яна Савка. - Лише рік, як ми творчо співпрацюємо з Оленою і я дуже рада, що наше бачення та жага до творчих експериментів співпадають. Хочу присвятити це відео жінкам, які потерпають від ейджизму та суспільних стереотипів у нашій країні. Будьте сильні, не дозволяйте дискримінувати себе через вік! Суспільство накладає стереотипи: це не для тебе, ти не така, тобі вже пізно! Долаймо стереотипи! Наш вік - наш безцінний досвід. І кожен вік має власну красу та силу. Робіть те, що ви хочете! Експериментуйте! Не бійтеся розпочинати нову справу! Не бійтеся знаходити в собі нові таланти! Не ставте собі рамок та шаблонів!»

В унісон із прем’єрою синглу Мар’яна Савка ініціювала публічне обговорення теми ейджизму. Розпочала із відвертого поста на своїй сторінці у Фейсбуку

Leopolis.news