logo
29/03
28/03
27/03
26/03
25/03
2 ...

Винниківський госпіталь отримав 5 апаратів ШВЛ

30-07-2020 14:05803

Винниківський госпіталь отримав 5 апаратів ШВЛ
Фото: ЛОДА

Сьогодні, 30 липня, Львівському обласному госпіталю ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи передали п'ять ШВЛ.

Обладнання придбали за кошти Фонду Ріната Ахметова та ДТЕК, повідомляє пресслужба ЛОДА.

«У квітні ми передали на потреби області майже 35 тис. експрес-тестів для діагностики вірусу та захисні костюми для медиків. На потреби області передали вже 10 апаратів ШВЛ, а сьогодні передаємо нову партію – 5 апаратів для цього госпіталю. Це обладнання буде рятувати людські життя як під час пандемії, так і після. ДТЕК ще в грудні минулого року підписав меморандум про підтримку регіону і сьогодні ця підтримка як ніколи потрібна. Ми об’єднали зусилля щоб протидіяти коронавірусу», - зазначив Олег Таращук, директор ДТЕК Західенерго.

Він додав, що апарати ШВЛ, які придбав для українських медиків Фонд Ріната Ахметова, це реанімаційне обладнання високого класу. Вони автоматизовані і значною мірою виключають людський фактор. Завдяки цьому, закуплені апарати ШВЛ, можуть бути використані майже відразу ж після інсталяції практично в будь-якому куточку України, що дуже важливо в умовах епідемії, коли рятувати життя потрібно тут і зараз.

«Такий подарунок фонду надзвичайно актуальний, адже ці апарати - дійсно сучасне та прогресивне обладнання, що допоможе нашим медикам в боротьбі з хворобою. Ми докладаємо усіх зусиль для наповнення матеріально-технічної бази наших медичних установ. Всі знають, що одним із ускладнень коронавірусу є розвиток пневмонії, тож ці апарати штучної вентиляції легень сприятиме респіраторній підтримці пацієнтів та дозволять врятувати не одне життя», - наголосив директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис.

Зазначимо, що перший транш допомоги був спрямований до державних медичних закладів наприкінці березня.

Leopolis.news