Винниківський госпіталь отримав 5 апаратів ШВЛ

http://leopolis.news/post/25841/vynnykivskyy-gospital-otrymav-5-aparativ-shvl

30/07/2020

Обладнання придбали за кошти Фонду Ріната Ахметова та ДТЕК, повідомляє пресслужба ЛОДА.

«У квітні ми передали на потреби області майже 35 тис. експрес-тестів для діагностики вірусу та захисні костюми для медиків. На потреби області передали вже 10 апаратів ШВЛ, а сьогодні передаємо нову партію – 5 апаратів для цього госпіталю. Це обладнання буде рятувати людські життя як під час пандемії, так і після. ДТЕК ще в грудні минулого року підписав меморандум про підтримку регіону і сьогодні ця підтримка як ніколи потрібна. Ми об’єднали зусилля щоб протидіяти коронавірусу», - зазначив Олег Таращук, директор ДТЕК Західенерго.

Він додав, що апарати ШВЛ, які придбав для українських медиків Фонд Ріната Ахметова, це реанімаційне обладнання високого класу. Вони автоматизовані і значною мірою виключають людський фактор. Завдяки цьому, закуплені апарати ШВЛ, можуть бути використані майже відразу ж після інсталяції практично в будь-якому куточку України, що дуже важливо в умовах епідемії, коли рятувати життя потрібно тут і зараз.

«Такий подарунок фонду надзвичайно актуальний, адже ці апарати - дійсно сучасне та прогресивне обладнання, що допоможе нашим медикам в боротьбі з хворобою. Ми докладаємо усіх зусиль для наповнення матеріально-технічної бази наших медичних установ. Всі знають, що одним із ускладнень коронавірусу є розвиток пневмонії, тож ці апарати штучної вентиляції легень сприятиме респіраторній підтримці пацієнтів та дозволять врятувати не одне життя», - наголосив директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис.

Зазначимо, що перший транш допомоги був спрямований до державних медичних закладів наприкінці березня.

Leopolis.news