Леонід Кравчук очолив українську делегацію в ТКГ – указ

http://leopolis.news/post/25858/leonid-kravchuk-ocholyv-ukransku-delegaciyu-v-tkg--ukaz

30/07/2020

Відповідний указ Президент України Володимир Зеленський підписав 30 липня 2020 року, передає пресслужба президента.

Цим же указом виведено зі складу ТКГ Леоніда Кучму.

Зазначається, що Леонід Кравчук, як колишній глава Української держави, має досвід, необхідний для участі в переговорному процесі такого рівня.

Новий очільник делегації України в ТКГ активно пояснюватиме українському суспільству рішення, які обговорюються та ухвалюються в межах роботи групи.

За словами Леоніда Кравчука, на своїй посаді він робитиме все можливе для досягнення миру на Донбасі.

«Я, природно, думав над цим. Але коли я збагнув, що відбувається там, на Донбасі, коли наші молоді хлопці та дівчата вмирають, захищаючи землю, проливають кров удень і вночі, захищають незалежність і суверенітет України, я прийняв рішення: якщо зможу щось зробити, щоб пришвидшити мир на Донбасі, я це буду робити до останнього подиху. Ось чому я й погодився», – заявив він.

Леонід Кравчук також відзначив провідну роль Президента України Володимира Зеленського у відновленні переговорного процесу в Нормандському форматі та у встановленні всеосяжного режиму припинення вогню на Донбасі.

«Нормандська зустріч відбулася саме через наполегливість, систему та політичну волю – скликати «четвірку». Далі – робота, яка ведеться сьогодні з підготовки Берлінської зустрічі «четвірки» – це також його (Володимира Зеленського. – Ред.) постійна ініціатива. Тобто він реанімував, привів до життя «четвірку», коли вона вже зовсім занепала. Бо він не боїться приймати непопулярні рішення. Він каже: важливо, що прийняли документ про «тишу», але хай її (угоду. – Ред.) підпишуть лідери «четвірки», – зазначив перший Президент України.

На його думку, Україна та країни Європи, які дійсно сповідують принципи міжнародного права, суверенітету, незалежності, мають згуртуватися навколо досягнення миру в Україні.

«Маємо шукати шлях і об’єднуватися», – підсумував Леонід Кравчук.

Leopolis.news