Софії Федині офіційно вручили обвинувачення

http://leopolis.news/post/25864/sofi-fedyni-oficiyno-vruchyly-obvynuvachennya

30/07/2020

Про це повідомляє «Детектор медіа».

Як уточнили у Держбюро, волонтерці Олені Біленькій (відомій як Маруся Звіробій) ще не вручили обвинувачення, адже ця процедура «не обов’язково має відбуватися синхронно».
«Процедура винесення обвинувачення Федині відрізняється від процедури винесення обвинувачення Марусі Звіробій. Тому це може відбуватися з різними темпами та йти паралельно», – пояснили виданню у ДБР.

Як відомо, у жовтні 2019 року Софія Федина і Маруся Звіробій записали відео, у якому обговорили поїздку Володимира Зеленського до Золотого Луганської області. «Там ненароком може вибухнути граната. А ще там обстріли бувають... Було б дуже яскраво, якщо б це сталося під час московського обстрілу, коли хтось у блакитний або білій сорочечці попреться на передову», - сказала Федина під час стріму.

Нардеп від «Слуги народу» Олександр Качура поскаржився в ГПУ через цей відеозапис. Там підтвердили, що відкрили відповідне провадження, його розслідує Державне бюро розслідувань. Голова СБУ Іван Баканов сказав, що його відомство також має провадження щодо висловлювань Софії Федини.

6 лютого 2020 року слідчі ДБР повідомили Марусі Звіробій про підозру у погрозі вбивством президенту України, вчиненій у зв’язку із його державною діяльністю (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 346 Кримінального кодексу України). 12 лютого підозру оголосили також Софії Федині.

Печерський районний суд 10 лютого 2020 року відпустив її під особисте зобов’язання. Марусю Звіробій зобов’язали носити електронний засіб контролю. 8 травня всі зобов'язання суд зняв. 10 березня суд відпустив Софію Федину під особисте зобов'язання з покладенням певних обов'язків. Згодом з них зняли запобіжні заходи
4 травня термін досудового розслідування було продовжено на 2 місяці (у ДБР клопотали про 3 місяці). Натомість 8 травня ДБР повідомило про його завершення.

Leopolis.news