logo
24/04
23/04
2 ...

У Тернополі відмовилися виконувати вимоги «червоної зони» карантину та вимагають відставки Кабміну

04-08-2020 11:42998

У Тернополі відмовилися виконувати вимоги «червоної зони» карантину та вимагають відставки Кабміну
Фото: NNS

Міська рада Тернополя, який потрапив до «червоної зони» карантину, відмовляється зупинити громадський транспорт та закрити ресторани, готелі, садочки і багато інших установ.

Як повідомляє «Тернопіль 1», відповідне рішення міські депутати ухвалили під час позачергової сесії.

Міський голова Тернополя Сергій Надал зауважив, що мешканці міста, як і депутати міської ради, не погоджуються із рішенням Кабміну. Він переконаний, що ситуація не настільки критична. Мер міста наголосив, що люди мають ходити на роботу, діти в садочки, а транспорт – працювати. Крім того, міська рада рекомендувала поліції не застосовувати жодних санкцій до транспорту, закладів харчування, торгівлі чи інших закладів.

За словами мера Сергія Надала, підприємці можуть продовжувати свою роботу, а на кожен складений протокол поліції їм забезпечать юридичний супровід для оскарження в суді. На першому поверсі міської ради навіть планують відкрити спеціальний пункт для консультацій з цього приводу.

Під час засідання міські обранці одноголосно підтримали звернення до Кабміну із вимогою перевести Тернопіль до «помаранчевої зони» захворюваності.

На думку представників відділу охорони здоров’я, Тернопіль помилково включили до «червоної зони», оскільки кількість тестувань на 100 тисяч населення у місті сягає 83,6, коли норма 24, а лабораторний центр за добу проводить 184 ПЛР-тестів.

У тернопільських медзакладах нині перебуває 51 людина із підтвердженим COVID-19, а на амбулаторному лікуванні понад 500 пацієнтів. Також в Тернополі один із найнижчих показників смертності від коронавірусу 0,3%. 

Окрім того, депутати написали звернення з вимогою відставки чинного уряду через «невиконання обов’язків».

Зазначається, що обмеження «червоної зони» поки вплинули лише на залізничне сполучення, а тому депутати міськради звернулися до міністра інфраструктури Владислава Криклія із проханням відновити зупинку потягів на станції «Тернопіль».

Leopolis.news