logo
24/04
23/04
22/04
21/04
18/04
17/04
2 ...

Лікарні Львівщини витратили на медичне обладнання 60% зі всіх «коронавірусних» закупівель

04-08-2020 16:17807

Лікарні Львівщини витратили на медичне обладнання 60% зі всіх «коронавірусних» закупівель
Фото: ілюстративне

Протягом березня-червня установи Львівської області спрямували 271 млн грн на боротьбу з коронавірусом. При цьому найбільше коштів виділили на медичне обладнання, засоби захисту та медикаменти, пишуть «Наші гроші. Львів».

Найбільше коштів установи Львівської області спрямували на медичне обладнання – 162 млн грн або 60% від загальної суми. В основному лікарні замовляли апарати штучної вентиляції легень, лабораторне обладнання, стаціонарні та мобільні рентгени, кисневі концентратори та приліжкові монітори для пацієнтів.

У цій категорії найбільший 12-мільйонний договір підписав Центр легеневого здоров’я на закупівлю різноманітного реанімаційного обладнання. Ще одне велике замовлення зробила Львівська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги, яка придбала двадцять приліжкових моніторів для пацієнтів на 9,7 млн грн. Цей ж медичний заклад також замовив п’ять апаратів штучної вентиляції легень на 7,7 млн грн та ще п’ять – на 5,7 млн грн.

Щодо іншого обладнання, то два цифрові рентгенівські системи вартістю 3,6 млн грн замовив військово-медичний клінічний центр Західного регіону, а мобільний рентген-апарат за 3 млн грн – вже згаданий Центр легеневого здоров’я.

Велику частину грошей виділили на засоби захисту – 35 млн грн або ж 13% від загальної суми. Установи здебільшого купували захисні костюми, респіратори, маски та рукавиці.

Саме в цій категорії уклали найбільшу протягом досліджуваного періоду угоду. Державне підприємство «Львіввугілля» замовило 400 тис. респіраторів та стільки ж спеціальних фільтрів на 15,7 млн грн.

Також три великі договори на поставку захисних костюмів загальною вартістю 12,7 млн грн підписав Центр легеневого здоров’я. А також Львівський обласний лабораторний центр придбав захисні костюми за 2,6 млн грн.

Водночас протягом досліджуваного періоду на медикаменти спрямували 23,7 млн грн, що становить 8,7% від загальної суми.

Тут переважно укладали дрібні угоди. Єдине велике замовлення реагентів для лабораторного тестування зробив Львівський обласний лабораторний центр – на 5,3 млн грн. Ще два договори на суми понад мільйон на постачання ліків підписала Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня.

На інші потреби установи Львівщини виділяли значно менше коштів. Наприклад, на засоби дезінфекції пішло 13 млн грн, на перевезення медиків – 4,6 млн грн, а на закупівлі кисню для пацієнтів – 1,5 млн грн.

Рейтинг базується лише на закупівлях, здійснених за спрощеною процедурою звітування для запобігання поширенню COVID-19. Детальніше про розподіл коштів: «COVID-19: куди пішли «коронавірусні» гроші у Львівській області».

Leopolis.news