logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

В Україні стартувала державна атестація наукової діяльності вишів

04-08-2020 17:34758

В Україні стартувала державна атестація наукової діяльності вишів
Фото: fsp.kpi.ua

Почалася державна атестація наукових напрямів університетів, підпорядкованих МОН. За її результатами оцінять ефективність наукової діяльності у вишах за останні 5 років.

Відповідний наказ МОН було розміщено на сайті Міністерства у понеділок, 3 серпня, повідомляє офіційний сайт Міносвіти.

Для проходження оцінювання закладам вищої освіти потрібно оновити та подати до МОН в електронному та паперовому вигляді заявку та інформаційні матеріали за 2015-2019 роки. Дедлайн – 18 вересня 2020 року.

Найближчим часом на ЗВО буде розіслано докладну інструкцію щодо заповнення інформаційних матеріалів, а також проведено вебінари для учасників атестації та експертів.

Важливо відзначити, що атестацію проходить не заклад у цілому, а його наукові напрями, їх передбачено 7.

Для оцінювання було розроблено спеціальну методику. Вона враховує широкий спектр показників: новизну та практичну цінність наукових результатів, інтегрованість у світовий освітньо-науковий простір, перспективи розвитку тощо.

За поданими матеріалами буде автоматично розрахована атестаційна оцінка. Після цього буде проведена експертиза. Для цього МОН здійснило донабір експертів, зокрема іноземних. Після експертного оцінювання результати атестації затверджуватиме атестаційна комісія.

У підсумку кожен напрям буде віднесено до однієї з трьох кваліфікаційних груп – А, Б, В – або визнано не атестованим.

Завершити весь процес цієї хвилі атестації планується до кінця осені.

Більше інформації – за посиланням.

Нагадуємо, що раніше МОН анонсувало старт державної атестації наукової діяльності ЗВО цього року. Особлива увага буде приділена перевірці коректності поданих даних. Якщо буде виявлено факт подання неправдивих відомостей, то це може бути підставою для визнання вишу таким, що не пройшов держатестацію за певним науковим напрямом.  

Leopolis.news