На площі Ринок запрацював питний фонтанчик біля Ратуші

http://leopolis.news/post/26114/na-ploshchi-rynok-zapracyuvav-pytnyy-fontanchyk-bilya-ratushi

04/08/2020

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«Роботи з монтажу фонтана разом із відновленням благоустрою території зайняли всього тиждень. Лабораторія Львівводоканалу уже завершила аналізи води — вона відповідає усім нормам та стандартам. Вода до питного фонтанчика потрапляє переважно із підземних джерел наших свердловин поблизу міста Стрий, тому львів'яни та гості міста мають змогу на площі Ринок напитися чистої артезіанської води. Відтепер сотні львів'ян та туристів, які гулятимуть центральною частиною міста, мають цілодобовий доступ до безкоштовної питної води. Особливо корисними питні фонтани стануть для велосипедистів та спортсменів — вони зможуть зупинитися поруч із фонтанчиком та напитися або ж набрати воду у пляшку та продовжити рух.

Наступні питні фонтани заплановано встановити на площі Митній, поруч із Оперним театром, Пороховою вежею та пам’ятником Тарасу Шевченку. Роботи із встановлення питного фонтану на вулиці Підвальній (Порохова Вежа) уже розпочато. Цей фонтан буде трисекційним — львів'яни зможуть налити водички також своїм улюбленцям», — розповіла Христина Копильчак, речниця ЛМКП «Львіввводоканал».

Загалом місто планує встановити 5 питних фонтанів у центральній частині міста. Загалом вони вартували місту 587 тис грн. Усі 5 фонтанів виготовлено з нержавіючої сталі і вони є стійкими до вандалізму. Важливо, що львів'яни не контактуватимуть губами з металом фонтанчиків — стійкий потік води дозволить напитися без контакту із краном, що важливо в умовах карантину. Для того, щоб почала текти вода, необхідно натиснути на кнопку на металевій конструкції фонтана.

«Наше управління опрацьовувало концепцію влаштування питних фонтанів у Львові. Для початку ми розглянули центральну частину міста, тобто обрали місця найбільшого скупчення містян і туристів. У майбутньому розглядаємо можливість збільшення радіусу облаштування питних фонтанів.

Сама концепція у місті не нова. Усі сучасні міста Європи розглядають можливість забезпечення безкоштовного доступу до питної води», — додав Роман Крушельницький, начальник відділу районних архітекторів, управління архітектури та урбаністики ЛМР.

Leopolis.news