Освітня комісія ЛОДА обговорила стан виконання обласної програми

http://leopolis.news/post/26133/osvitnya-komisiya-loda-obgovoryla-stan-vykonannya-oblasno-programy

04/08/2020

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Постійна комісія заслухала інформацію департаменту освіти і науки Львівської ОДА про стан виконання у I півріччі 2020 року обласної «Програми розвитку освіти Львівщини на 2017 – 2020 роки», яка успішно релізовується в області. Олег Паска прозвітував про використання коштів, а також про плани на наступний квартал і ддо кінця року. Також закликав членів комісіх активно долучатися до розробки Програми на наступних 5 років, подавати свої пропозиції до департаменту. 

Заступник голови Львівської ОДА Іван Собко проінформував Комісію про виконання обласного бюджету за 7 місяців,  про особливості фінансування освіти області з державного та обласного бюджетів. 

Особливу увагу Іван Собко приділив ефективному використанню коштів державних освітніх субвенцій, таких як: закупіля «Школяриків», «Нової української школи», «Спроможної школи для кращих результатів».

«Фінансування здійснюється ритмічно. Території отримують необхідний фінансовий ресурс, за який закуповується необхідна техніка, устаткування, ремонтуються харчоблоки та їдальні», - додав Іван Собко. 

Окрему увагу приділили успішній реалізації Програмі розвитку освіти Львівщини, адже в її межах придбали вже 54 шкільні автобуси, які відправили в райони, ОТГ. «Школярики» отримали Судововишнянська, Радехівська, Великомостівська, Лопатинська ОТГ, Перемишлянський, Старосамбірський райони.

У межах засідання Комісії відбулися обговорення щодо підготовки шкіл та садочків до нового навчального року. Комісія розглянула пропозиції  та зауваження, які опісля скерували до департаменту освіти та науки Львівської ОДА. 

Leopolis.news