logo
18/04
17/04
16/04
15/04
14/04
13/04
12/04
2 ...

Петиція про дозвіл на партнерські пологи у Львові набрала необхідну кількість голосів

05-08-2020 09:461761

Петиція про дозвіл на партнерські пологи у Львові набрала необхідну кількість голосів
Фото: UkrMedia

Львів'яни просять міську раду міста, відновити партнерські пологи, адже тимчасову заборону, у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), вважають порушенням прав породіль.

Відповідна петиція зареєстрована у Єдиній системі електронних петицій набрала вже 510 голосів, при необхідних 500.

Автором петиції є Олександр Ульянець. Він вважає, що із послабленням карантину у Львові, необхідно відновити партнерські пологи. Їхнє тимчасове скасування, пов'язане із поширенням коронавірусу у місті, на думку львів'янина, є порушенням прав породіль.

«Пологові будинки м.Львів забороняють проведення партнерських пологів, що в свою чергу є порушенням прав. Жодних рекомендацій що до заборони проведення партнерських пологів, від МОЗ чи ВООЗ нема.

На прохання пояснити якими законодавчими нормами керуються пологові будинки, ясної відповіді отримано не було, лише загальні фрази. Адміністрація пологових будинків зовсім не реагує! А також навіть при пом’якшені карантину, партнерські пологи не дозволили!», - зазначає автор.

Нагадаємо, офіційно партнерські пологи у Львові та області, тимчасово заборонили на початку квітня. Причиною цього стала пандемія COVID-19.

При цьому, наказ, яким тимчасово заборонили партнерські пологи в Україні, МОЗ скасувало в середині травня. Втім, в Україні діє адаптивний карантин, тож такий вид пологів в Україні можливий, лише за сприятливої епідемічної ситуації.

Leopolis.news