logo
29/03
28/03
2 ...

Владу Львівщини просять придбати обладнання для запуску Банку грудного молока

05-08-2020 10:52485

Владу Львівщини просять придбати обладнання для запуску Банку грудного молока
Фото: ілюстративне

Петиція з проханням придбати пастеризатор та аналізатор грудного молока у Львівський обласний неонатальний центр для стврення першого у Західній Україні Банку грудного молока майже набрала необхідну кількість голосів.

Відповідна петиція зареєстрована у Єдиній системі електронних петицій.

Петицію 2 червня зареєстрував Олег Єлісеєв. Вона вже набрала понад 800 підписів із 1000 необхідних. До кінця збору підписів залишилось 26 днів.

Автор петиції наголошує на важливості створення Банку грудного молока, якого особливо потребують передчасно народжені діти.

«У Львівській обласній клінічній лікарні (ЛОКЛ) нещодавно після капітального ремонту запрацювала сучасна молочна кухня для вигодовування пацієнтів неонатальних відділень. Реконструкцію, ремонт, закупівлю меблів та обладнання було здійснено виключно за кошти благодійників. Єдиний в Україні Банк грудного молока існує в Києві,створений за кошти Київського міського бюджету. Ми просимо у Львівської обласної державної адміністації та депутатів області придбати необхідне обладнання для запуску Банку грудного молока в Західній Україні.

Обладнання:
1. Анализатор грудного молока
Miris HMA (Human Milk Analyzer)
2. Пастеризатор
Sterifeed S180 (Human Milk Pasteuriser)

Кожна дитина має право на грудне молоко, але, на жаль, не кожна мама може дати його своєму малюку.

Завдання Банку – допомога дітям, які особливо потребують цілющості грудного молока. Щорічно в неонатальних відділеннях лікується близько 600 немовлят, які, в основному, народжуються передчасно. Найменша пацієнтка, яку вдалося врятувати, при народженні важила 480 г. Завдяки професіоналізму великого колективу медичних працівників дуже багато крихіток отримує шанс на повноцінне життя. Окрім комплексного лікування, величезне значення для їх одужання має безпечне, якісне та збалансоване харчування. І, без сумніву, грудне молоко є беззаперечним приорітетом.

Однак, коли дитинка народжується хворою або ж передчасно і не може самостійно смоктати, матері доводиться тривалий період зціджувати груди та зберігати лактацію. Збір та зберігання грудного молока можливі лише в спеціальних і безпечних умовах Банку грудного молока. У відремонтовані приміщення молочної кухні неонатальних відділень ЛОКЛ вже закуплено сучасні електричні молоковідсмоктувачі для забору молока, мийно-дезінфікуючу машину для миття та стерилізації пляшечок. Проте, для створення Банку грудного молока та повноцінного його функціонування вкрай необхідне придбання пастеризатора та аналізатора грудного молока. Пастеризація грудного молока шляхом нагрівання до 62,5°С протягом 30 хв. з наступним швидким охолодженням до 25°С протягом 10-15 хв. та кінцевим охолодженням 4°С дає можливість підготувати його для подальшого зберігання, не втрачаючи при цьому його біологічної та імунологічної цінності. Аналізатор грудного молока дасть змогу визначити якісний склад та енергетичну цінність грудного молока протягом 60 секунд, дозволить проводити необхідну корекцію харчування кожної дитини відповідно до її потреб.

Всі стаціонарні відділення решти пологових будинків Західної України також мають потребу в донорському молоці. Тому ми закликаємо всіх до комунікації на території Західної України.

Від імені наших найменших пацієнтів звертаємося до всіх небайдужих і просимо долучитися та допомогти у придбанні такого важливого обладнання для запуску Банку грудного молока у Львівському обласному неонатальному центрі вулиця Чернігівська, 5, Львів
Колектив неонатального відділеня та громада Львівшини.

Прошу Вас підтримати і не піддавати сумніву доцільність обладнання. Свідомість людей починається з самих людей. Дякую!» – йдеться у петиції.

Leopolis.news