logo
18/03
17/03
16/03
15/03
14/03
2 ...

Як міські чиновники підставили Садового та надурили міністра Степанова

06-08-2020 10:583750

Як міські чиновники підставили Садового та надурили міністра Степанова
Фото: соцмережі

У вівторок, 4 серпня, відбулося позапланове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. У зв’язку із погіршенням епідемічної ситуації прийнято рішення продовжити карантин на території міста Львова, Винників, Рудного і Брюховичів до 31 серпня.

Ну і за повідомленням прес-служби ЛМР «міська комісія з питань ТЕБ і НС адаптувала рішення державної комісії з питань ТЕБ і НС та постанову Кабміну щодо запровадження у Львові «помаранчевої» зони карантину». Але після аналізу протоколу засідання цієї позапланової комісії ТЕБ і НС виявилось, що міські чиновники вдалися до дуже дивної і маніпулятивної «адаптації», фактично ввівши в оману мешканців Львова.

4 серпня на сайті Львівської міської ради з’явився коментар начальника управління спорту ЛМР Антона Нікуліна. Він заявив, що «на засіданні комісії з питань ТЕБ і НС прийняли рішення залишити спортивні зали відкритими, але посилено організувати роботу моніторингових груп, які щодня обходять спортивні зали і перевіряють дотримання всіх норм раніше затверджених протоколів».

Гм, але кожен бажаючий може ознайомится з протоколом.

позапланового засідання комісії ТЕБ і НС на сайті Львівської міської ради і побачити, що жодного (!) рішення про те, щоб залишити спортивні зали відкритими комісія не приймала. Нікуліну лише доручили створити робочу групу. То виходить, що у своєму коментарі посадовець просто збрехав?

Але у поширенні дезінформації свого підлеглого вирішив підтримати і сам міський голова Андрій Садовий. Більше того, на своїй сторінці у Фейсбуці він заявив, що, окрім фітнес-центрів, у Львові продовжують працювати і хостели. Хоча такого рішення міська ТЕБ і НС також не приймала. 

Але уся пікантність цієї ситуації полягає в тому, що міські чиновники вирішили просто зманіпулювати інформацією і фактично дезінформували львів’ян і Міністерство охорони здоров’я. Оскільки на засіданні міської комісії ТЕБ і НС для Львова підтверджено «помаранчевий» рівень епідемічної безпеки, то відповідно до п.14 Постанови КМУ від 22 липня 2020 р. № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» при такому рівні безпеки прямо заборонено діяльність спортивних залів, фітнес-центрів та діяльність закладів, що надають послуги з розміщення, крім готелів.

Міська комісія ТЕБ і НС навпаки доручила управлінню комунікації департаменту «Адміністрація міського голови» посилити роз’яснювальну роботу щодо дотримання карантинних обмежень. Але видно у піарників міської ради свої підходи щодо об’єктивного інформування мешканців Львова про прийняті рішення і загрози для здоров’я людей.

І поки «Львів відкритий для світу», то Львівщина завдяки обласному центру збирає гіркі жнива смертей від коронавірусу. За останню добу найбільше діагнозів COVID-19 підтверджено https://covid19.rnbo.gov.ua/ у Львівській області - 197. Вісім осіб померло. Усього  COVID-19 виявлено у 10 420 жителів області. 

Сподіваємося, що після сьогоднішнього візиту до Львова Міністра охорони здоров’я Максима Степанова чиновники ЛМР перестануть легковажити нормами протиепідемічного законодавства і перестануть дезінформувати платників податків. А правоохоронці будуть ретельніше слідкувати за дотриманням норм Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення».

Маркіян ВОЙТОВИЧ, Leopolis.news