logo
29/03
28/03
2 ...

У Ходорові пройшло вшанування пам’яті Героя Небесної Сотні Романа Точина

06-08-2020 18:52807

У Ходорові пройшло вшанування пам’яті Героя Небесної Сотні Романа Точина
Фото: ЛОДА

Сьогодні Герою Небесної Сотні Роману Точину могло б виповнитися 50 років. Пам’ять Героя вшанували рідні та друзі покладанням квітів у місті Ходорів, де похований Роман Точин, а представники духовенства провели чин панахиди. Квіти до могили Героя Небесної Сотні поклали й представники Львівської ОДА.

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Також у вестибюлі Львівської обласної адміністрації встановлено присвячений Герою стенд із виставки "Історії життя Героїв Небесної Сотні Львівщини" Музею визвольної боротьби України, що є відділом Львівського історичного музею. Виставку "Історії життя Героїв Небесної Сотні Львівщини", до якої увійшли 25 стендів з життєписами Героїв, можна оглянути в Музеї визвольної боротьби України за адресою вул. Лисенка, 23а.

Довідково:

ТОЧИН Роман Петрович (6 серпня 1970 року, м. Ходорів Жидачівського р-ну – 20 лютого 2014 року, м. Київ).

Роман був напівсиротою, батько помер у ранньому віці, мати сама виховувала двох синів. Після школи хлопець закінчив технікум, згодом  служив у хімвійськах. Працював у будівельному бізнесі.

Роман був оптимістом, сповненим життя та мрій, швидко опановував будь-які професії, а ще він був справжнім патріотом і завжди мав активну громадянську позицію. Брав участь у Помаранчевій революції.

Пiсля того, як силовики 30 листопада 2013 року побили студентів у Києві, без вагань зiбрався i поїхав до столиці. Вже 1 грудня був на Майданi. Згодом долучився до Першої сотні, охороняв барикади на вулиці Iнститутськiй.

Відійшов у вічність на 44-му році життя. Снайпер вбив Романа 20 лютого 2014 року, коли він намагався витягнути з-під обстрілу поранених побратимів під час контратаки на Інститутській. Лижний шолом Романа пробила куля, влучивши у праву скроню.

Романа Точина  поховано у місті Ходорів 23 лютого 2014 року.

Leopolis.news