logo
18/03
2 ...

Львівський суд призначив 168 тис. грн застави директору фірми, якого підозрюють у розтраті 1 млн грн

07-08-2020 18:32994

Львівський суд призначив 168 тис. грн застави директору фірми, якого підозрюють у розтраті 1 млн грн
Фото: ukrinform.ua

Слідчий суддя Галицького районного суду призначив директорові ТОВ «Сомиг ЛТД» Володимиру Мястковському як запобіжний захід два місяці під вартою з можливістю внесення понад 168 тис. грн застави. Про це стало відомо з ухвали суду, яку оприлюднили в Єдиному державному реєстрі судових рішень 5 серпня.

Про це пишуть «Наші гроші. Львів».

Як повідомляла Прокуратура Львівської області, його підозрюють у розтраті 1 млн грн. «Сомиг ЛТД», де Мястковський не лише директор, а й і власник, перемогло у тендері «Львівської політехніки» та ремонтувало підземний перехід на вул. Степана Бандери, 12 у Львові.

За версією слідства, чоловік купив смолу для обробки ізоляційних поверхонь підземного переходу на понад 1 млн грн, а використав лише на 43 тис. грн. Решту, як підозрює слідство, поклав собі у кишеню. Згідно з висновками хімічної експертизи, при ремонті використали матеріали нижчої якості та у значно меншому обсязі. В результаті стеля та стіни продовжують протікати при сильних опадах.

В ухвалах суду також повідомляється, що в підземному переході вилучено 22 металевих банки ін`єкційної смоли, які закупив підрядник 16 вересня 2019 року, хоча їх термін придатності був до 22 березня минулого року.

За даними Є-Дата, останній раз «Львівська політехніка» перераховувала гроші за ремонт підземного переходу у липні, загалом є транзакції на понад 3 млн грн.

Загальна вартість ремонту підземного переходу, згідно з Prozorro, має становити понад 9 млн грн. Після цього тендеру «Сомиг ЛТД» також отримувало від «Львівської політехніки» замовлення на капремонти приміщень коворкінг-центру в навчальному корпусі №1 та читального залу 3-го поверху навчального корпусу №28 загалом на 8 млн грн.

Ремонти в товариства замовляли Львівський національний університет ім. І.Франка, львівська №62 і Департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА.

В ухвалах суду 5 місяців тому в рамках цього ж кримінального провадження згадували ще одну фірму: «Посадові особи НУ «Львівська Політехніка» спільно із ТОВ «Компанія Будремактив» та ТОВ «Сомиг ЛТД» здійснили зловживання службовим становищем шляхом внесення службовими особами недостовірних відомостей до офіційних документів, а саме актів приймання виконаних будівельних робіт».

«Компанія Будремактив» через дві фірми належить Євгену Міллеру і вона зібрала замовлень від «Львівської політехніки» на понад 94 млн грн. Наприклад, на момент своєї участі в 40-мільйонному тендері політехніки фірма була лише як місяць зареєстрована.

Leopolis.news