logo
18/03
2 ...

Заборгованість львів'ян за вивезення сміття – понад 18 млн грн: у мерії застерігають про сміттєвий колапс

07-08-2020 19:141304

Заборгованість львів'ян за вивезення сміття – понад 18 млн грн: у мерії застерігають про сміттєвий колапс
Фото: умовне, автор: Роман Балук

Сума боргу, без нарахування за липень, становила понад 18 млн грн. Як наслідок, невчасна оплата за вивезення ТПВ стає причиною неспроможності перевізників оплачувати полігонам за прийняте сміття і вивозити відходи зі Львова на захоронення. Тому мерія закликає всіх боржників погасити наявну заборгованість і надалі вчасно розраховуватися з перевізниками.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«Маємо зараз доволі непросту ситуацію з розрахунком мешканців за вивезене сміття. Заборгованість, станом на 1 липня, без нарахувань за липень, становила понад 18 млн грн. Боргують ЛКП/управлінські компанії, ОСББ/ЖБК, бюджетні установи, юридичні особи й ФОПи, приватний сектор. Тобто вони всі разом накопичили таку суму боргу. Дивує, що великі суми заборгованостей мають ОСББ.

Тому звертаюся до всіх боржників, з проханням негайно погасити наявну заборгованість і вчасно, в повному обсязі розраховуватися за отримані послуги з утилізації сміття. Адже якщо ми не розрахуємося за утилізоване сміття, то полігони перестануть приймати наші відходи на захоронення. Або ж перевізники змушені будуть піти на радикальні дії і, щоб не робити заручниками інших споживачів, які вчасно розраховуються, перестати вивозити сміття у боржників.

Також звертаю увагу, що транспортування сміття на полігони на далекі відстані компенсується з міського бюджету», — повідомив Сергій Бабак, заступник міського голови Львова з питань безпеки міста.

За інформацією від перевізників сміття, серед найбільших боржників є: «ОСББ Зелена, 69а», «ОСББ Радість, 10», УК «Новий Львів», ОСББ «Новий Львів», ОСББ «Квартал на Головацького», ЖБК-44, ОСББ «Васильченка, 14», ОСББ «Добробут-Львів», ОСББ «Порічкова, 15», ОСББ «Тичини, 21», ОСББ «Кравченко, 8», ЖБК-48, ОСББ «Соняшне». А також ТзОВ «Крейзі Таун», ТзОВ «Сцена № 3», ТОВ «Приватні австрійські інвестиції», ТзОВ «ЛДБК Житлоексплуатація», ТОВ «Львівпаб», ТОВ «ЛПГ», ТОВ «НТОН», ТзОВ «Управком» та ін.

Leopolis.news