logo
29/03
28/03
2 ...

У МОЗ заявили, що оновлений розподіл на карантинні зони в Україні не дійсний: немає рішення Держкомісії

07-08-2020 17:08629

У МОЗ заявили, що оновлений розподіл на карантинні зони в Україні не дійсний: немає рішення Держкомісії
Фото: pravda.com.ua

Новий розподіл на карантинні зони, який з'явився сьогодні на інтерактивній карті, розміщеній на сайті Центру громадського здоров'я, не дійсний. Система автоматично підвантажила дані, але офіційного рішення Державної комісії ще не було.

Про це заявили у Міністерстві охорони здоров'я, передає Громадське.

Близько опівдня інтерактивна карта щодо поділу України на карантинні зони оновилася.

Відповідно до неї, у «червону» зону за рівнем поширення коронавірусу потрапив Харків, Костопільський район на Рівненщині та Кіцманський район Чернівецької області. Ця зона передбачає найгіршу ситуацію з коронавірусом.

Луцьк і Тернопіль, які упродовж тижня були в червоній «зоні» та не хотіли посилювати карантин, опинилися в «помаранчевій» та «зеленій» зоні відповідно.

Тепер карта знову оновилася і Луцьк, Тернопіль та Кіцманський район Чернівецької області знову у «червоній зоні».

У МОЗ нам заявили, що Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій засідатиме лише о 17:00 7 серпня, після чого дасть брифінг з офіційними результатами розподілу.

Нові дані, про які написали українські ЗМІ, у міністерстві назвали недійсними, оскільки карта оновилася автоматично і вони не затверджені.

«Дані автоматично в п'ятницю почали завантажуватися і вона (система — ред.) автоматично формує сама по формулі ці зони. Наразі зелена. Як воно там до 17 години завантажиться, будемо слідкувати», — розповіли у МОЗ.

Нагадаємо, як писав Leopolis.news, в Україні оновили карантинні зони: Харків опинився у «червоній», а Тернопіль – у «зеленій».

Leopolis.news