На Пустомитівщині веслувальники змагались за «Кубок першого тренера»

http://leopolis.news/post/26333/na-pustomytivshchyni-vesluvalnyky-zmagalys-za-kubok-pershogo-trenera

07/08/2020

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.  

У змагання такого рівня  взяли участь вихованці спортивних шкіл СДЮШОР «Веслярик», СДЮШОР-1 та СДЮШОР-3, а також гості з Добротвора Кам'янка-Бузького району – загалом понад сто хлопців і дівчат різної вікової категорії. Турнір організовано за підтримки Пустомитівської районної ради , федерації  веслування на байдарках і каное Львівщини, Пустомитівської РО ВФСТ «Колос» та СДЮШОР «Веслярик».

Переможці змагання з водного виду спорту визначались окремо серед хлопців, дівчат різного віку, а також в естафеті. Призери та учасники нагороджені відповідними кубками, медалями, дипломами, призами. Їх веслярами вручали  голова Пустомитівської районної ради  Галина Гичка, Пустомитівський міський голова  Олег Серняк та представник Пустомитівського осередку «Європейська Солідарність»  Володимир Войтович.

Нагадаємо, що Ганна Карбівник народилася у селі Наварія Пустомитівського району.. Ще у шкільні роки тренувалася у заслуженого тренера України Анатолія Дідуха. Вперше в Україні разом із Валентиною Примак застосували новаторський бригадний метод роботи на воді, який у підсумку дозволив підготувати більше двадцяти майстрів спорту, чотирьох переможців європейських першостей. 

Майже півсотні вихованців Ганни Станіславівни продовжили навчання на відділенні веслування Львівського училища фізичної культури, Львівського університету фізичної культури, а згодом й самі ставали наставниками наступних поколінь веслярів. 

Майже дванадцять років Ганна Карбівник була наставником кращих львівських  веслярів у Львівській школі вищої спортивної майстерності. Померла у 2012 році на 62-му році після важкої хвороби. 

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news