logo
18/03
2 ...

Криклій провів інспекцію ремонту дороги Мостиська – Краковець

07-08-2020 21:03695

Криклій провів інспекцію ремонту дороги Мостиська – Краковець
Фото: ЛОДА

У межах проєкту «Доступне українсько-польське прикордоння: спільні дії щодо модернізації дорожньої інфраструктури» активно триває ремонт на автомобільній дорозі О141003 Мостиська - Краковець. Хід ремонтних робіт на прикордонній дорозі проінспектували Міністр інфраструктури України Владислав Криклій, заступник голови Львівської облдержадміністрації Юрій Бучко.

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

«У цьому році на території Львівської області є амбітний план – здійснити відновлення та будівництво, ремонти доріг у десять разів більше, ніж торік. Це все реалізовується у межах Президентської програми «Велике Будівництво». Серед пріоритетів, які є у будівництві доріг, звісно, запустити не тільки внутрішні ресурси. Не дивлячись на коронавірус, нам вдалося зберегти 90 млрд гривень фінансування на дорожнє будівництво і реалізувати усі ті амбітні проекти, які є», - зазначив Владислав Криклій.

Міністр наголосив на тому, що іноземні партнери готові працювати та активно розвивати транспортну інфраструктуру.

«У цьому році ми не просто стартуємо, але й іноземні компанії уже звозять техніку та готові розгортати заводи, щоб розпочинати будівництво. Вони чекають, що вже восени за підтримки законодавчого корпусу, а у Львові він потужний, вдасться внести зміни до Податкового кодексу. І за рахунок цього вдасться запустити проекти під’їзних пунктів і доріг до пунктів кордону. Роботи на дорозі, яку ми зараз оглядаємо, розпочали близько двох тижнів тому, а вже сьогодні вона майже сягає Мостиськ», - додав він.

Загальна довжина автомобільної дороги становить 19,1 км. Наразі тривають роботи з розпушення існуючого дорожнього покриття та влаштування вирівнюючого шару асфальтобетону.

На сьогодні вже виконані зазначені роботи на ділянці понад 12 км шляху. Крім цього, вже розпочали роботи з влаштування тротуарів в межах населених пунктів. Проектом також передбачено влаштування автобусних зупинок та заходи із організації дорожнього руху. 

«Кошторисна вартість дороги, яку ми сьогодні інспектуємо, складає 146,5 млн грн. З обласного бюджету передбачили кошти у сумі 67 млн гривень. Грантові кошти Республіки Польщі складають 2,1 млн євро», - розповів Юрій Бучко.

Роботи виконує підрядна організація «Автомагістраль-Південь».

Зазначимо, Проєкт реалізується Службою автомобільних доріг у Львівській області у партнерстві з Асоціацією «Єврорегіон Карпати – Україна» і Підкарпатським управлінням воєводських доріг в Ряшеві за фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща - Білорусь - Україна 2014-2020 Європейського Інструменту Сусідства.

У межах візиту Владислав Криклій зосередив увагу присутніх на безпековій складовій. Зокрема, закликав усіх учасників дорожнього руху дотримуватися правил. Ознайомив з реалізацією програми підвищення рівня безпеки на дорогах та підсумував ефективність використання відео- та фотофіксації порушення правил на автомобільних шляхах, освітлення пішохідних переходів тощо.

Як розповів Міністр, такі заходи дозволять не лише будувати дороги, але й захищати на них людське життя.

«За цей рік планується відремонтувати та збудувати на Львівщині доріг на понад 4 млрд гривень», - резюмував Юрій Бучко.

Leopolis.news