Відійшов у вічність професор Львівського медуніверситету Ігор Ходак

http://leopolis.news/post/26363/vidiyshov-u-vichnist-profesor-lvivskogo-meduniversytetu-igor-hodak

08/08/2020

Сьогодні з 12.00 до 15.00 тіло покійного було виставлене для прощання у храмі св. Трійці.

О 16.00 у Соборі св. Юра розпочався парастас. Похорон відбудеться на Личаківському цвинтарі за участю виключно родини.

Зять померлого, екс-міністр інфраструктури Володимир Омелян написав, що причиною смерті Ходака стала онкологія.

«Блискучий лектор Львівського медичного університету і Українського вільного університету у Мюнхені. Глибоко ерудований і, водночас, напрочуд невибагливий. Завжди прагнув досконалості як у змісті, так і у формі. І патріот України від народження до останньої секунди. На жаль, рак виявився сильнішим за усі зусилля лікарів і його любов до життя», – написав Омелян.

Також Омелян закликав людей гроші, які вони планували витритити на квіти та вінки, перерахувати на потреби українських військових.

«Гроші, які Ви планували витратити на вінок чи квіти, родина просить перераховувати на фронт, на підтримку родинам наших поранених чи загиблих воїнів», – написав Омелян.

Ігор-Григорій Ходак – професор кафедри українознавства Львівського медичного університету ім. Данила Галицького, історик, доктор філософії, головний редактор та співзасновник видавництва «Червона Калина» і журналу «Літопис «Червоної Калини».

Ігор-Григорій Ходак народився у селі Креховичі, Рожнятівського району Івано-Франківської області 13 березня 1958 року. Навчався та працював в університетах та видавництвах України і Німеччини.

Leopolis.news