«Надихнувся» масовими фальсифікаціями й репресіями»: «слуга народу» Шевченко привітав Лукашенка з перемогою на виборах

http://leopolis.news/post/26395/nadyhnuvsya-masovymy-falsyfikaciyamy-y-represiyamy-sluga-narodu-shevchenko-pryvitav-lukashenka-z-peremogoyu-na-vyborah

10/08/2020

Привітання він опублікував на своїй сторінці в Facebook.

«Олександр Григорович, вітаю вас з перемогою на виборах президента Республіки Білорусь. Вірю в поглиблення українсько-білоруської дружби! Дякую Вам за душевне ставлення до України!» – написав нардеп.

Втім, не всі підтримують таке прихильне ставлення до президентських виборів у Білорусі. Зокрема, журналіст Олексій Братущак у фейсбуці виклав скріншот поста «слуги народу» Євгена Шевченка, у своєму допису в Facebook зазначив: «Я так розумію, що він "надихнувся" масовими фальсифікаціями, відключенням мобільного зв'язку та інтернету, блокуванням цілого Мінська постами силовиків, масовими затриманнями "чорними чоловічками" та невідомими в цивільному. Здається, чувачок вмотивований прикладом Лукашенка будувати такі порядки в Україні. Ну, і про душевне ставлення до України. Затримані у Білорусі "вагнерівці" вже не російські найманці. Вони - учасники операції українських спецслужб. Ось таку версію тепер масово поширюють друзі друзів цього "слуги"...».

Нагадаємо, 9 серпня, в Білорусі пройшли президентські вибори. Дострокове голосування почалося ще 4 числа. Закінчилося воно о 20:00. Згідно з результатами національного екзит-полу, чинний президент Білорусі Олександр Лукашенко набирає на виборах 79,7% голосів виборців.

Ввечері в різних містах країни почалися сутички протестуючих з силовиками. Так, в центрі Мінська спалахнули протести: почалися заворушення, ОМОН застосував світлошумові гранати.

Протестуючі почали будувати барикади, але силовики почали їх штурмувати з водометами і гранатами. Силовики стріляли в людей гумовими кулями і кидали в них світлошумові гранати. Є тяжко поранені та затримані.

Leopolis.news