logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

У Львові судитимуть трьох лікарів через смерть пацієнта

10-08-2020 16:301297

У Львові судитимуть трьох лікарів через смерть пацієнта

Львівські прокурори передали до суду справу щодо трьох лікарів, яких обвинувачують у смерті пацієнта.

 

Як нагадує прокуратура Львівcької області, ідеться про двох завідуючих відділеннями та лікаря Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги, які, за версією слідства, в період 06 – 28 червня 2017 не провели необхідні діагностичні заходи, встановили неправильний діагноз пацієнтці, не встановили та не ліквідували причину перитоніту (запалення очеревини). Як наслідок, нехтування лікарями своїх обов’язків та недостатнє обстеження хворої, було призначене неправильне лікування, жінці було проведено три операції, які не дали бажаного ефекту. 

Усе це, зрештою, призвело до смерті пацієнтки від перитоніту, заочеревинного абсцесу та некрозу сигмоподібної кишки. 

Так, дії медиків прокурори кваліфікували за ч.1 ст.140 КК України (невиконання чи неналежне виконання медичним або фармацевтичним працівником своїх професійних обов'язків внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило тяжкі наслідки для хворого). 

На цей час досудове розслідування, яке здійснювалось слідчими поліції під процесуальним керівництвом Львівської місцевої прокуратури №2, завершено. Обвинувальний акт перебуває на розгляді у Шевченківському районному суді м. Львова.

У разі доведення провини, лікарям загрожує покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 5 років або виправні роботи на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 2 років, або позбавлення волі на той самий строк. 

Leopolis.news